Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A V-Buszon rappelt a fiatal veszprémi fiú

2022. július 27. 2:23
Darvas Bence, vagyis Darb egy 16 éves veszprémi fiú, aki most kezdte bontogatni szárnyait, méghozzá a rappzene világában. Legújabb klipjéhez pedig a V-Busz egyik járműve biztosította a forgatási helyszínt.

Két lábbal áll a földön, mégsem fél komoly célokat megfogalmazni magának. Ő Darvas Bence, művésznevén csak Darb, egy fiatal veszprémi fiú, aki saját bevallása szerint az önkifejezését a rappzenében találta meg. Minderről a Méz Rádió hétvégi műsorsávjában beszélt Kenéz Kolos, műsorvezetőnek, ahol arra is fény derült, hogy hogyan jött képbe az egyik klipforgatásnál a V-Busz, de előtte még Darb kifejtette, honnan indult a rajongása a zene ezen speciális formája iránt és milyen célok lebegnek előtte a későbbiekben.

A most 16 éves fiú szorosabb kapcsolata a rappeléssel három évvel ezelőtt kezdődött, amikor még csak 13 éves volt. Akkor ellátogatott egy ilyen koncertre Veszprémben, ahol magával ragadta a ritmus, a szövegekben megbújó gondolatok. Ezután saját maga kezdett el szövegeket írni. Néha csak egy szó jutott eszébe, amit felírt a telefonjába, majd otthon tovább fűzte mondatokba. Igaz, ilyenkor már egy papír fölött, hiszen Darb hiába a digitális generáció szülöttje, saját bevallása szerint az igazi autentikus rappszövegeket csak a klasszikus papír fölött, tollal tudja leírni.

Az inspirációt kezdetben rajongásának tárgyaiból, az underground világban már befutott előadóktól nyerte, aztán barátai biztatására még több szöveg látott napvilágot és hamar eljött az az idő, hogy ezeket aztán saját előadásában valódi rappzenévé formálja.

Közben folyamatosan építette a kapcsolatait ebben a kultúrközegben. Ahogy ő fogalmazott, ez egy nagyon zárt társaság, viszont ugyanennyire összetartó is. Ő maga úgy érzi, részben már sikerült elfogadtatnia magát, több zenésszel és producerrel ápol jó kapcsolatot, mégis arra a kérdésre, hogy tervez-e a közeljövőben valamelyik ismert előadóval közösen együtt dolgozni, a válasz egyelőre nemleges volt, hiszen még fejlődni, tanulni szeretne, a saját stílusán, saját zenéin csiszolni.

Ehhez pedig csak úgy záporoznak a gondolatok, a témák Darb fejéből. Veszprémiként az egyik inspirációt a Haszkovó-lakótelep adja számára, az itt szerzett élmények, főleg barátokkal.

Hogy mit hoz a jövő Darb számára, az még a jövő zenéje, jelenleg a tudatos építkezésben hisz, hogy egyszer a távoli jövőben megvalósuljon egy nagyszínpados álma, ahol ő a fellépő.

A fiatal Darb a HősökkelA fiatal Darb a Hősökkel

Ehhez viszont olyan lépésekre van szüksége, amit most épít fel, ezek közül pedig az egyik saját állítása szerint, hogy videoklipeken keresztül is megismerjék az emberek.

Darb és a cikk elején említett V-Busz pedig itt kapcsolódik össze, ugyanis legújabb, Kiadatlan harag című dalához pont egy veszprémi helyi járaton forgatták a klipet. Ahogy elmesélte, egyszerűen megkereste a közösségi közlekedésért felelős szolgáltatót, akik nyitottak voltak a forgatásra és biztosítottak egy járművet sofőrrel együtt Darb számára, hogy leforgathassa Veszprém utcáin a videóját.

A fiatal rapper szerint tökéletesen passzolt a helyszín a dalhoz, hogy mennyire volt igaza, azt az alábbiakban olvasóink is eldönthetik, hiszen Darb, Kiadatlan harag című dala is megtekinthető a legnagyobb videómegosztó portálon.

Képek: Darb Facebook-oldala

vehir.hu
további cikkek
Több mint hatszáz gyermek énekelt a békéért Több mint hatszáz gyermek énekelt a békéért A Pueri Cantores jegyében a Veszprémi Főegyházmegye a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozót rendeztek, több mint hatszáz gyermek közreműködésével. ma 12:43 Sétafesztivállal és faültetéssel emlékezik a MAZSIKE Sétafesztivállal és faültetéssel emlékezik a MAZSIKE A MAZSIKE Sétafesztivállal ünnepli Veszprém és térségének Európa Kulturális Fővárosa címét. A fesztivál hagyományosan három napig tartó városismereti sétái elsősorban a helyi zsidó történeti és kulturális értékeket igyekszik bemutatni Veszprémben, Balatonfüreden és Inotán. tegnap 21:51 Kik ezek a színes egyéniségek Veszprém utcáin? Kik ezek a színes egyéniségek Veszprém utcáin? Pár napja több életnagyságú emberi szobor jelent meg Veszprém belvárosának különböző helyszínein. Mindegyikük egy kultikus veszprémi polgárt ábrázol, de van egy érdekes csavar a történetben. Cikkünkben eláruljuk, hogy kik is ők valójában, miért kerültek ki az utcára, miért pont ilyen színben, és miért pont ezekre a helyekre. 2023. szeptember 29. 22:10 Közösségi terek, kivilágított Királynék Városa - Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztésének keretében Közösségi terek, kivilágított Királynék Városa - Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztésének keretében Veszprém Megyei Jogú város Önkormányzata, mint projektgazda sikeresen valósította meg „Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztése” című projektjét, 2,382 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.   2023. szeptember 29. 22:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.