2023. június 10.
//
Margit névnap

Még a nap is kisütött a kislődi falunapon

2022. július 31. 4:00
Szakadó esőben indult a kislődi falunap, de a végére még a nap is kisütött szombaton.

Magabiztosan közölték szombat délelőtt a kislődi települési Facebook-oldalon, hogy a szakadó eső ellenére a programok többségét megtartják a sportpályán – egyedül a zenés ébresztő és a délelőttre tervezett túra maradt el, ezt várhatóan szeptemberben pótolják. A főzőversenyen résztvevő öt csapat zord körülmények között látott neki a munkának. 

Az időjárás aztán beváltotta a szervezők optimizmusát: délutánra kisütött a nap, és mire a városlődi Löder Buam zenekar a közönség elé állt, még a nap is kisütött. A délután során táncos, hagyományőrző és gyerekműsorok szórakoztatták a közönséget, az estét a Princess hegedűtrió, Mr. Rick retro partyja és  Part Együttes tették teljessé.

Délután ellátogatott a helyszínre Ovádi Péter parlamenti képviselő is, aki a közösség összetartását méltatta, majd Bódis Zoltán polgármester társaságában átadta a pálinkaverseny és a főzőverseny díjait.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Elindult a V-Bike tesztüzem, a lakosság július 1-jétől használhatja a bringákat
Elindult a V-Bike tesztüzem, a lakosság július 1-jétől használhatja a bringákat
A V-Bike közbringarendszer Magyarország első olyan közösségi kerékpáros rendszere, ahol minden bicikli elektromos rásegítéssel rendelkezik. Fontos mérföldkő, hogy elindult a rendszer tesztüzeme a kivitelező és az üzemeltető részvételével annak érdekében, hogy a hivatalos használatba vétel idejére, július 1-re minden tökéletesen működjön – közölte a Polgármesteri Hivatal.
Veszprémi és környékbeli pedagógusok munkáját ismerték el
Veszprémi és környékbeli pedagógusok munkáját ismerték el
Pedagógusnap alkalmából idén is elismerték a kistelepülések pedagógusait, valamint a Veszprémi Tankerület Központ Lámpás díjai is gazdára találtak.
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
A területfejlesztési miniszter szerint párbeszédet kellene indítani a Balatonról, amelyben az üzleti élet, a környezetvédelem, a kulturális élet szereplői, a helyiek, az itt üdülők és az alkalmi látogatók is részt vennének.
Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Május végén egy dózsavárosi lakásba törtek be a betörők, ahonnan ötvenmillió forint értékben vittek el értéktárgyakat. Az esetnek több tanulsága is van, amiről szerdán sajtótájékoztató keretében számoltak be a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Ugyanitt bemutatták azokat a tárgyakat is, amiket azóta megtaláltak a nyomozók, valamint a videófelvételt, amikor bilincsben elvezetik az egyik elkövetőt, akinek az elfogásához 24 órára volt csak szüksége a rendőröknek. Cikkünkben mi is megmutatjuk ezeket a részleteket.
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Idén is átadták a Ranolder-díjakat Veszprémben, amivel rendszerint a város pedagógusait tüntetik ki minden évben. Az ünnepségen Porga Gyula polgármester a pedagógus társadalom jelenlegi helyzetéről is kendőzetlenül beszélt, megtartva az ünnepség méltóságát és a tanárok iránti tiszteletet.