2022. október 3.
//
Helga névnap

Világháborús robbanóanyagot találhattak az egyetemnél

2022. augusztus 2. 11:09
Értesüléseink szerint a talált második világháborús lőszert szerdán szállítják el a tűzszerészek, nincs közvetlen életveszély.

Úgy tudjuk, az Egyetem utcában zajló építkezések közben második világháborús robbanószerkezetet találtak. A bomba nem jelent közvetlen veszélyt, elszállításáról a tűzszerészek szerdán gondoskodnak. Az Egyetem utca forgalmát egyelőre nem korlátozták.

Kérdésünkre Csillag Zsolt, az egyetem kancellárja elmondta: a talált robbanószer kapcsán egyeztettek a rendőrséggel. Közvetlen veszély nem áll fenn, ugyanakkor a kancellár elővigyázatosságból elrendelte az alsó kampusz lezárását. "Valamennyi munkavállalót hazaküldtünk és a területet 0-24-ben őriztetjük amíg a robbanószer elszállítása meg nem történik" – közölte a kancellár.

vehir.hu

További cikkek

'Vedd át az irányítást!'
'Vedd át az irányítást!'
Tizenegyedik alkalommal szerveztek sétát Veszprémben a mellrák elleni küzdelem jegyében, ahol a résztvevők által viselt rózsaszín zászlók és szalagok a megelőzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A séta elején elhangzott, az elmúlt évben a világon 7,3 millió nőnél diagnosztizálták a kórt, ez közel annyi ember, mint Magyarország lakossága.
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.
Állatvédelmi szakjogász képzés indul az országban
Állatvédelmi szakjogász képzés indul az országban
Hiánypótló, az országban egyedülálló állatvédelmi szakjogászképzést indított a Miskolci Egyetem együttműködésben az Állatorvostudományi Egyetemmel. A miskolci Állam- és Jogtudományi Kar posztgraduális kurzusára jelentkezők betekintést nyerhetnek az állatvédelmi jog és a hozzá kapcsolódó tudományterületekbe. Az Állatorvostudományi Egyetem hozzáadott értékeként pedig a szakterület állatorvosi, pszichológiai, kommunikációs, gazdasági, szociológiai és antropológiai vonatkozásait is megismerhetik a hallgatók.
Az időseket ünnepelték
Az időseket ünnepelték
Zenés műsorral kedveskedett a veszprémi időseknek az Agóra az idősek világnapján pénteken.
Energetikai Tanácsot alakítottak és megváltoztatták a parkolási zónákat szeptemberben
Energetikai Tanácsot alakítottak és megváltoztatták a parkolási zónákat szeptemberben
Havi hírösszefoglalónkban mutatjuk szeptember hónap legfontosabb veszprémi híreit.