Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sorozatbetörőket fogtak a pápai rendőrök

2022. augusztus 4. 11:33 // Forrás: police.hu
Telefonon értesítette a rendőrséget egy pápai autókereskedés tulajdonosa június 25-én, hogy a telephelyén lévő gazdasági épületbe ismeretlen tettes bement és onnan egy lemezkazettát tulajdonított el 100.000 forint készpénzzel együtt.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, majd az összegyűjtött információk birtokában országos koordinációt kezdeményeztek, mivel feltételezték, hogy ugyanaz az elkövetői kör több megyében is követett el hasonló jellegű lopásokat.

A több megye nyomozóinak összehangolt munkája eredményeként három férfit fogtak el a rendőrök Budapesten a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve, akiket a Pápai Rendőrkapitányságra előállítottak.

A negyvenes éveikben járó személyeket gyanúsítottként kihallgatták az egyenruhások. A 48 éves gyömrei és a 45 valamint 47 éves komáromi férfiakat a pápai rendőrök további hat bűncselekmény elkövetése miatt is elszámoltatták, mivel gyanú merült fel arra, hogy 2022. június 26-án még kettő, július 7-e és 12-e között pedig négy telephelyre mentek be ajtókat illetve ablakokat betörve vagy befeszítvel. Valamennyi helyiségből készpénzt tulajdonítottak el, összesen közel egymillió forint értékben. A rongálással az elkövetők mintegy hétszázezer forint kárt okoztak.

A három gyanúsított ellen három rendbeli lopás bűntettének, valamint 4 rendbeli lopás bűntett kísérletének elkövetése miatt a pápai nyomozók büntetőeljárást indítottak, és őrizetbe vételük mellett kezdeményezték letartóztatásukat. A nyomozók vizsgálják azt is, hogy a további megyékben elkövetett több tucat hasonló bűncselekmény összefüggésbe hozható-e az elkövetői körrel.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.