Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lángoló házban rekedt embereket mentettek meg Hajmáskéren

2022. augusztus 5. 11:02 // Forrás: rendőrség, katasztrófavédelem
Tűz volt csütörtökön egy ötszintes társasház egyik második emeleti lakásában Hajmáskéren, a Jókai Mór lakótelepen.

A katasztrófavédelem beszámolója szerint a tűz a nappaliban keletkezett és onnan terjedt tovább a lakásban. A pétfürdői, a veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók oltás közben több gázpalackot is kivittek az ingatlanból. Az egységek hat gépjárművel összesen huszonegyen végezték a mentést és az oltást. A füsttel telítődött felső szintekről magasból mentő segítségével menekítettek ki több embert. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Fotó: Csondor Henrietta tű. hdgy. és Pétfürdő HTPFotó: Csondor Henrietta tű. hdgy. és Pétfürdő HTP

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a bent rekedt lakók közül egy 71 éves és egy 58 éves asszonyt a helyszínre elsők között érkező Balta Tamás rendőr törzszászlós, Csuka Bence rendőr őrmester és Bognár Márk rendőr őrmester hozták ki, majd további ellátása céljából átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Az épületet huszonkét ember hagyta el, közülük öt lakót önkormányzati lakásban helyeztek el, a többiek nem sokkal este hét óra után visszatérhettek otthonaikba. Nyolc embert szállítottak kórházba megfigyelésre. Egy ember könnyű égési sérüléseket szenvedett.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.