Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy élő csillag a VEN-en

2010. május 2. 0:01
A Kiscsillag együttes frontemberét, Lovasi Andrást a VEN-en adott koncert után kaptuk el néhány gyors kérdésre.

- Milyen Veszprémben, mit gondol a városról?

- Veszprémet nagyon szeretem, mindig szívesen jövök. Az Utcazene Fesztivál az egyik kedvencem, hiszen a különleges kulisszák között még jobb zenélni. Nem tucatfesztivál és ez jó. A zenészek általában azzal törődnek leginkább, hogy milyen a technika, ettől függ, hogy jó volt-e a koncert. Itt a VEN-en nekem kicsit torzított az erősítő, erre koncentráltam és emiatt hibáztam is többször. De a hangosítónk megnyugtatott, hogy kifelé jól szólt, így remélem a közönség nem vette észre.

- Nemrég állami kitüntetést kapott, mit érzett?

- Az állami kitüntetések terén a könnyűzene még mindig másodosztályú műfaj, hiszen Kossuth-díjat korábban, csak az Illés kapott 2000-ben. Azt nagyon nagy dolognak tartom, hogy még aktív zenészként érdemeltem ki ezt az elismerést.

- Miért vállalt szerepet az LMP kampányában?

. A politikai elkötelezettségem mindössze idáig tartott. A Lehet Más a Politika tagjai nagyrészt a Védegyletből verbuválódtak, amely egy környezetvédő civil egyesület. Ők kerestek meg még az Európai Parlamenti választások idején, hogy a kvázi celebségemmel támogassam őket. Akkor megmondtam nekik, hogy a magyar választásokon nem fogok semmilyen komolyabb politikai tevékenységet végezni, de biztosítottam őket a protest-szavazatomról. Nagyon örülök, hogy bejutottak az országgyűlésbe de most fog kiderülni, hogy elkurvulnak-e vagy sem. Kíváncsian várom, hogy mit tesz az ember, mikor fél amatőrként bekerül a nagypolitikába, ott állami támogatások bombázzák, olyan információkhoz jut, amiért már érdemes eladnia magát.


Lovasi András

- Sokan azt mondják, hogy a Kiscsillag ugyanaz, mint a Kispál csak más zenészekkel. Igaz ez?

. Mivel a Kiscsillag minden tagja játszott valamilyen formában a Kispál és a Borzban, így a kijelentés közel áll az igazsághoz. Nem gondoljuk, hogy mi találtuk fel a spanyolviaszt. A Kiscsillag kevésbé artisztikus zenekar, mint az előde, kevésbé is vesszük komolyan. Ilyen negyven év körüli csávóknak jobban is áll egy kicsit.

- Meddig lesz még Lovasi András színpadon?

- Egy-két évig látok előre, addig vannak terveim. Van még néhány lemezötlet, szeretnék csinálni egy új szólóalbumot, úgy mint tíz éve… Lehet tíz évente csinálok egy szólólemezt, azután egyszer eljöhet egy pillanat, amikor azt mondom, hogy vége. Bár a muzsikálást az ember valójában sosem tudja abbahagyni, szóval maximum csak nem leszünk színpadon.

Tiger Szabolcs
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.