Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mire használják a makroszálat az építőiparban?

2022. augusztus 12. 9:52
A makroszálat nagyszerű tulajdonságai miatt az építőiparban dolgozók előszeretettel alkalmazzák. A betonozási munkálatokat leegyszerűsítő, tartós végeredményt biztosító adalékanyag rendkívüli alternatívaként szolgál más anyagokkal szemben.

Mi a funkciója a makroszálnak?

A makroszál proliproilénből készült elemi szál, amely bordázott felülettel rendelkezik, és igen nagy teljesítményét kihasználva képes a beton tulajdonságait nagymértékben javítani. A makroszálat a friss betonhoz szükséges keverni, mely kiváló tulajdonságainak köszönhetően tartósabb, olcsóbb és kevesebb erőforrást igénylő végeredményt biztosít, mint a betonacél háló. Használatával jelentősen lecsökkenthető a repedésképződés, mely még inkább ráerősít a különleges strapabírásra.

Próbáld ki a Beton Booster szálerősítésű betonját, és tapasztald meg a rendkívüli tartósságot saját szemeddel!

Miért jobb a többi anyagnál?

Ha szálerősítésű betont alkalmazunk betonacél háló helyett, nem kell gondot fordítanunk teherautó, daru bérlésére, mely igen magas költségekkel járhat. Mivel a makroszál igen könnyű, mindössze 40 kg-mal kiválthatunk 500 kg betonacél hálót. Gondoljunk csak bele, mennyi logisztikát, pénzt, időt és energiát spórolhat nekünk ez a remek anyag!

Ha egy 100 nm-es kocsibeállót szeretnénk betonozni 10 cm-es vastagságban, a szálerősítésű beton akár 280.000 Ft-ot is spórolhat nekünk! Nem is beszélve arról, hogy közel háromnegyedével kevesebb szén-dioxid-kibocsátással szennyezzük a környezetet, ha a háló helyett a makroszálas megoldás mellett döntünk.

Bár az otthoni célra történő betonozás gyakran izgalmas családi esemény, többé nem kell azon aggódni, hogy hány ember munkája szükséges a feladat elvégzéséhez. Jóval rövidebb idő alatt befejeződhetnek a munkálatok, és nem kell törődni a vasszereléssel.

Hol használhatunk szálerősítésű betont?

A már említett kocsibeálló mellett ezt a remek adalékanyagot rengeteg különböző célra felhasználhatjuk, amennyiben teherelosztásra és repedésmegelőzésre törekszünk. Nagyszerű és tartós járda, padló, talajon fekvő lépcső és akna készíthető felhasználásával, de nem ritka, hogy könnyűszerkezetes házak lemezalapjaként vagy zsalublokkok kitöltőjeként kerülnek alkalmazásra. Elmondható tehát, hogy otthoni felhasználásra remekül helyt áll ez a nagyszerű anyag, tartóssága pedig évtizedeken át biztosítja az otthon lakóit.

Érdemes azonban tudni, hogy komoly statikai tartószerkezetek esetében nem javasolt a betonacél makroszállal való kiváltásra, például gerendáknál vagy födémeknél. Ezekhez ugyanis pontos számítások szükségesek, melyhez érdemes profi segítséget igénybe venni.

Próbáld ki a szálerősítésű beton remek tulajdonságait, és szerezd be a kiváló adalékanyagot a Beton Booster honlapjáról!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.