Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
4°C
2024. március 19. József
Veszprém
4°C

Az ország legszebb futókörén versenyeztek

2022. augusztus 13. 13:15
Második alkalommal rendezték meg Lókúton a RossbRUNn ultrafutóversenyt a hosszútávfutás szerelmeseinek.

Jókora adag kitartásra van annak szüksége, aki végig akar futni Lókút futókörén: már maga a 14 km-es táv is kellő kihívás, az összesen 500 méteres szintemelkedés azonban még inkább megdolgoztatja az embert. Cserébe az ország talán legszebb futókörén sportolhat, s miután felmászott a papodi kilátóba, még remek panorámában is van része.

Nem véletlen, hogy egy évvel ezelőtt a helyieket, illetve Baranyai Máté futónagykövetet is megihlette a táj: ide egy versenyt kell szervezni. A próbarendezvényt már akkor megtartották, aminek sikere után idén még többen neveztek be a 7, 14, 28, 42 és 56 km-es távokra.

„Valahogy a falu is kezdi egyre inkább szívügyének érezni, hogy legyen egy ilyen sportrendezvényünk. Idén például Szánóczki Szilvia versenyigazgató mellett rengeteg önkéntes is segíti a lebonyolítást” – mondta el portálunknak Sümeginé Hegyi Ilona Adelheid polgármester. Hozzátette, fontosnak tartják, hogy ne csak kulturális programokat szervezzenek, hanem sportrendezvényekkel is jelentkezzenek, hiszen a település is ebből tud igazán profitálni: Lókút egy nagyon csendes kis falu, ugyanakkor kiváló természeti adottságai vannak, amelyeket jól tud kiaknázni, hiszen a turisták egyre gyakrabban keresik az ilyen eldugott, a feltöltődést, az egészségmegőrzést, a rekreációt segítő helyeket.

A versenyre is láthatóan egyre többen és egyre több helyről érkeznek, sokan jöttek például a Balatonfüredi Atlétikai Klubtól és a VEDAC-tól, de olyanok is beneveztek a versenyre, akik egyszerűen csak szerelemből futnak és élvezik a hosszabb távokat. Tavaly például az 56 km-es távon még csak egy induló volt, ma már tíz, emellett többen bevállalták a maratoni távot is. De a szervezők azokra is gondoltak, akik még csak most ismerkednek az ultrafutás világával, vagy akik két nagyobb verseny között egy kicsit pihentetőbb, kevesebb erőfeszítést igénylő távon gyakorolnának – őket a 7 km-es táv várta.

Emellett szerveztek gyerekfutamot is, ahol 800 métert kellett lefutniuk a kicsiknek – volt köztük olyan, aki még a három éves kort sem töltötte be. Az ő esetükben a cél elsősorban az, hogy megízleljék a futás örömét, átragadjon rájuk a felnőttek lelkesedése, s ha lassan is, de teljesítsék a távot, ami után egytől egyig mindenkinek járt az érem.

Az ő futamukat Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki tavaly szintén lefutotta a 14 km-es távot, s közben maga is megtapasztalta a futókör szépségeit. Az ilyen futóversenyek pedig épp ezt is szolgálják: hogy lássuk, milyen gyönyörű környezetben élünk.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.