Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Fokozottan vadásztak a gyorshajtókra

2022. augusztus 17. 13:44 // Forrás: police.hu
Fokozott ellenőrzést hajtott végre múlt héten, augusztus 8. és 14. között az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott. A megyei eredményekről honlapján számolt be a rendőrség.

A rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végzett, köztük Veszprém megyében is. A kampány tehát ezúttal a járművek gyorshajtó vezetőinek kiszűrésére irányult. A gyorshajtás a legelterjedtebb jogsértés és a legfőbb baleseti ok, melynek jelentős szerepe van a személyi sérüléssel járó balesetek bekövetkezésében. A közlekedésrendészeti munkatársak célja, hogy a sofőrök tartsák be a közlekedési szabályokat, és ezáltal javuljon a közlekedésbiztonsági helyzet.

A Veszprém megyei rendőrök az ellenőrzések időtartama alatt 156 gyorshajtót szűrtek ki a forgalomból. A sebességtúllépőkkel szemben 36 esetben helyszíni, míg 50 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki. Az egyenruhások 13 sofőr ellen szabálysértési feljelentéssel éltek, 57 esetben pedig az objektív felelősség elve alapján tették meg  a szükséges intézkedéseket a jogsértők szankcionálására.

A rendőrség nem győzi hangsúlyozni, hogy hosszú évek óta a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, amely számos esetben tragikus kimenetelű helyzetet teremt. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.