2022. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Az ünnep miatt változnak a MÁV-Volán csoport menetrendjei

2022. augusztus 18. 11:01
MTI / Mávinform
Az augusztus 20-ai budapesti tűzijáték után több kocsival közlekedő vonatokat indít a MÁV. Változik a Volánbusz menetrendje is az ünnepi hétvégén.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság a vasúttársaság honlapján csütörtökön azt írta: az ünnepi hétvégén a vonatok közlekedési rendje nem változik, mivel augusztus 20. szombatra esik. Jelentősen megnövekedhet azonban az utasforgalom, főként Budapestre utazhatnak sokan az ünnepi rendezvényekre, a Szent Jobb körmenetre és az esti tűzijátékra. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket. Az esti tűzijátékról hazautazók kényelmesebb eljutása érdekében a MÁV-START a vonatokat a lehetőségekhez képest több kocsival, két vagy három FLIRT motorvonat-egységgel és KISS emeletes motorvonatokkal indítja el. 

 

VÁGÁNYZÁR A VESZPRÉMI VONALON

Pályakarbantartás miatt, két ütemben június 18-tól augusztus 28-ig változott a menetrend a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vasútvonalon, június 29. és augusztus 28. között a Veszprém–Ajka viszonylatban pótlóbuszok közlekednek. A Győr-Veszprém vonal Veszprém és Zirc közötti szakaszán szintén június 18-tól augusztus 28-ig szállítják pótlóbuszok az utasokat két völgyhíd felújítása és pályakarbantartás miatt.

 

A Volánbusz járatai augusztus 19-én, pénteken a hét utolsó, nyári tanítási szünetes munkanapján, 20-án, szombaton a munkaszüneti napra, 21-én vasárnap a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek.

Az augusztus 20-ai ünnepi eseményekről a Volánbusz autóbusz-járataival is hazautazhatnak a résztvevők. A fővárosból menetrend szerint közlekedő közvetlen járatok utolsó indulási időpontjai a Volánbusz honlapján érhetők el.

 

vehir.hu