Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az eső sem mosta el a jó hangulatot Kádártán

2022. augusztus 20. 4:00
A kádártaiak egy jó hangulatú piknikkel egybekötött kenyérszentelő ünnepséget tartottak az államalapítás alkalmából pénteken délután.

Eredetileg a Gelemér utcai parkba szervezte a Közösség Kádártáért Egyesület a Szent István-napi piknikjét és kenyérszentelő ünnepségét, viszont a péntek délutánra megérkező hidegfront miatt gyorsan át kellett írni a terveket és végül a helyi közösségi ház adott otthont az eseménynek.

A helyieket láthatóan nem zavarta meg különösebben ez a változás, ugyanis így is szép számmal érkeztek családosak és idősebb lakosok is az eseményre.

Idén első alkalommal az Agóra Kulturális Központtal közösen szervezték meg a helyi civilek a programjukat, amelyből gyermekjátékok, táncos fellépések és az elmaradhatatlan gasztronómiai elemek sem hiányoztak.

Tósakiné Kovács Aranka, a civil egyesület vezetője portálunknak elmondta, számos helyi lakos mozdult meg a szervezésnél is, kiváltképp ami az ételek és italok kínálatát illeti, ők sütötték a langallót, főzték a bablevest, valamint borkóstolót is tartottak.

A kulturális programok között helyet kapott a gyulafirátóti Tikhegyi Gyöngycsibék gyermek táncműsora is Dékmárné Forgács Zsuzsanna vezetésével, illetve a Szent István-nap alkalmából Wessetzky Szabolcs lelkész megáldotta az újkenyeret.

A lelkész kiemelte, Szent István-nap és az azáltal hirdetett üzenet különösen fontos a jelenlegi felbolydult világban. A becsületesség, a megbékélés, amit Krisztus is hirdetett, valamint az, amit az újkenyér is hordoz magában: a munka megbecsülése.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.