Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kis közösségek maguk a magyarság

2022. augusztus 20. 12:14
Péntek délután ünnepelték az államalapítás napját Öskün. A település ünnepségén Ovádi Péter parlamenti képviselő is felszólalt.

Az összejövetelen Ángyán Tamás polgármester kijelentette: büszkék lehetünk erős és hagyománytisztelő nemzetünkre, ezeréves múltunkra, amelyre mindig támaszkodhatunk, és bízhatunk benne, hogy erős gyökereink a nehézségeken is átsegítenek bennünket. Segít minket a Szent Istvántól örökölt erő: a közösség ereje, amire most mindennél nagyobb szükségünk lesz. 

Ovádi Péter Öskü múltjáról is megemlékezett ünnepi beszédébenOvádi Péter Öskü múltjáról is megemlékezett ünnepi beszédében

Ovádi Péter a település történelmének fordulópontjait idézte meg beszédében: a falu születését az államalapítás időszakában, elnéptelenedését a török vész idején, újratelepülését a 18. században. A parlamenti képviselő hangsúlyozta: augusztus 20. nemcsak az állam ünnepe, hanem minden kisebb-nagyobb közösségé is, hiszen ők építik és ápolják, ők maguk alkotják a magyarságot. Emlékeztetett: a történelmi figurák és őseink is emberek voltak a maguk hétköznapi problémáival, akik mégis emelt fővel néztek szembe a sors kihívásaival. Bár a világ sokat változott az elmúlt ezer év során, az emberi élet kihívásai ma is nagyon hasonlók, éppen ezért meríthetünk erőt elődeink példájából, akik számtalanszor bizonyították már kitartásukat és bizakodásukat.

Mindenkinek jutott az új kenyérbőlMindenkinek jutott az új kenyérből

Az ünnepség elmaradhatatlan részeként a település egyházi elöljárói – Szabó Vilmos Béla evangélikus lelkész, Bikádi László Károly református lelkész és Megyesi Ferenc római katolikus plébános – megáldották az új kenyeret.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.