Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

A levegő mentőinek segített a veszprémi Plazma Center

2022. augusztus 26. 12:00
Folytatva jótékonysági tevékenységét, ezúttal a balatonfüredi légimentőket támogatta a veszprémi Plazma Center.

Magyarországon összesen 7 légimentő bázis működik, ezek közül az egyik Balatonfüreden található. A Dunántúl nagy részét lefedve, ha a szükség megköveteli innen emelkedik magasba a sárga helikopter, rajta szakavatott mentőkkel, akik a levegőben a távolságot legyőzve és az idővel versenyt futva segítenek a krízishelyzetekben.

A veszprémi Plazma Center augusztusban az ő munkájukat támogatta 100 ezer forinttal, amely nem az első alkalom, hogy a magánegészségügyi cég ilyen szervezetnek nyújtott segítséget.

Ahogy a jelképes adományátadón Nikházy Zsuzsanna, a Plazma Center vezetője kiemelte, a saját tevékenységükkel is emberek gyógyulásán segítenek, hiszen a vérplazma olyan gyógyszerek elkészítéséhez szükséges, amelyek a hemofília, az immunhiány és az égési sérülések megfelelő gyógyításához járulnak hozzá és mesterségesen nem előállíthatóak.

A centrum vezetője továbbá elmondta, 2020 óta, mióta megnyitottak Veszprémben már több alkalommal segítettek az egészségügyi társszervezeteknek, legutóbb például a vízimentő szolgálatnak ugyancsak pénzadománnyal.

Hogy mi lesz a mostani támogatás sorsa, arról már Nyulasi László, a füredi légibázis vezetője beszélt. Mint elmondta, 2006 óta működik a bázis, azóta már sok eszközük, berendezésük amortizálódott, így főleg ezek felújítására, a mentő kollégák komfortérzetének javítására fogják költeni az összeget.

A füredi légimentők évente egyébként körülbelül 550 feladatot hajtanak végre, azaz ennyiszer emelkedik magasba a helikopter, amelyen szakképzett személyzet foglal helyet, akik egyszerre ismerik a repülés speciális megoldásait, miközben képesek gyorsan és hatékonyan beavatkozni egy-egy balesetnél, traumánál.

vehir.hu
további cikkek
Csutival ünnepelte a veszprémi Plazma Center negyedik születésnapját Plazma Center Csutival ünnepelte a veszprémi Plazma Center negyedik születésnapját A veszprémi Plazma Center 4. születésnapja különleges hangulatban telt. Az ünnep tematikája a repülés volt, így ehhez illő módon stewardessekkel és pilótákkal találkozhatott az, aki ezen a napon ellátogatott a Jutasi úti centrumba. Az ötletet az adta, hogy egy évben a rendszeres plazmaadók akár 747 000 Ft-ot is szerezhetnek plazmaadással, ez pedig egybe cseng a híres Boeing 747-es típusú repülőgép elnevezésével. A hangulatot fokozta, hogy a születésnapot személyesen az ismert celeb, Csuti is itt volt Veszprémben, akivel személyesen találkozhattak a plazmaadók. A napi fődíj egy 100 000 Ft-os repülőút utalvány volt, amit mostanra már át is vett a szerencsés nyertes. 2024. március 11. 10:21 Száz darab Patrónus bérlet a rászorulóknak, hogy senki ne éhezzen kultúrából Kabóca Bábszínház Száz darab Patrónus bérlet a rászorulóknak, hogy senki ne éhezzen kultúrából A Kabóca Bábszínház jótékonysági felhívása sikeresen lezajlott, veszprémi magánszemélyek és szervezetek segítségével száz kisgyermek kapott bérletet a bábszínházba. 2024. január 7. 0:58 Szebbé tették a gyermekek karácsonyát 1. Futsal Club Veszprém Szebbé tették a gyermekek karácsonyát Az 1. Futsal Club Veszprém szentestét megelőzően meglátogatott egy szerény körülmények között élő családot, hogy szebbé varázsolja számára a karácsonyt. 2023. december 25. 8:53 Cipősdoboz gyűjtés a Veszprémi Plazma Centerben december 18-ig! Cipősdoboz gyűjtés a Veszprémi Plazma Centerben december 18-ig! Idén is csatlakozott a veszprémi Plazma Center a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz adomány kampányához. 2023. december 14. 16:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.