Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éjjeli fényekben futottak

2022. augusztus 28. 17:43
Szombat este napnyugta után elrajtolt közel 300 futó a Veszprémvölgyből, hogy teljesítsék a városon át a különböző távokat. A legjobb kondícióban lévők a maratoni táv felét, több mint 20 km-t teljesítettek a Veszprém Félmaraton versenyen szombaton este.

Mindennek a kilencedik alkalommal megszervezett Veszprém Félmaraton futóverseny adott keretet, az érdeklődés pedig a korábbiakhoz hasonlóan idén sem volt csekély, hiszen minden generációt lefedve közel 300-an neveztek be.

A futás szervezője, a Gyermekmosoly Alapítvány részéről Burján Jenő, elnök portálunknak elmondta, a verseny célja elsősorban az élményszerzés volt, hiszen az esti időpontban egy teljesen más arcát mutatja Veszprém, a fények, az autóforgalomtól mentes utcák sajátos hangulatot árasztanak, amit futás közben még különlegesebb megtapasztalni.

Az útvonal a Kolostorok és Kertek rendezvénytérről indulva végigment a Veszprémvölgyön, felhaladt a Viaduktra, majd végig a Dózsa György úton, a Színházkertet megkerülve a futók a Megyeháza előtt haladtak visszafelé, majd a Szabadság-téren át a Jókai utcán folytatták a futást. Ezután tettek egy kört a Szerelem-szigeten és a Séd folyásával ellentétesen haladva érkeztek vissza a célhoz.

Akinek a 21 km-es félmaratoni táv hosszú lett volna, 10,5 km-en is teljesíthette a kihívást, valamint volt lehetőség 2-es, vagy 4-es váltóban is futni.

A népes versenyzőtáborban főleg helyi és környékbeli civil futók voltak, köztük városvezetők is, például Hegedűs Barbara, alpolgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is.

Utóbbi a díjak átadásánál is közreműködött, mint a verseny fővédnöke, mellette Sári Attila, a névadó szponzor Hubert Parketta ügyvezetője működött közre.

A szervezők számos érmet és serleget kiosztottak, hiszen külön díjazták a nő és férfi indulókat, megkülönböztetve a korosztályokat.

A futók számára egyébként az időjárás is kedvezett, kellemes nyáresti szellőben teljesíthették a távot, az esti vihar csak az utolsó beérkező után érte el Veszprémet.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.