Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyílt napot tartanak kicsiknek és nagyoknak a hulladékudvarban

2022. augusztus 31. 13:25
Szombat délelőtt a veszprémi hulladékudvarba szervez nyílt napot VKSZ Zrt, ahol bárki betekinthet abba az összetett folyamatba, ami a hulladékkal történik miután a szemetesládákba került. Szelektálás, komposztálás, tömörítés és még hosszan sorolhatnánk a munkafolyamatokat, viszont szombaton az ezzel foglalkozó szakemberek részletesen és interaktív módon mutatják be a Kistó utcai telephelyen, hogyan tisztítják meg Veszprémet a hulladéktól.

A nyílt nap a "Gondold újra!" címet kapta, utalva ezzel arra, hogy a hulladékgazdálkodásról még mindig sokaknak csak homályos információi vannak, de egyben azt is üzeni a szlogen, hogy a fenntartható életmód egyik fontos kritériuma, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mit és hogyan lehet szelektíven gyűjteni.

A VKSZ ZRt. a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a szünidő alatt is lehetőséget biztosítson a legifjabb generáció számára a környezettudatos szemléletformálást népszerűsítő programokba. A folytonosság elvét képviselve ezért szeptember első hétvégéjén ismét a játékos tanulásé lesz a főszerep.

Ugyanis a nyílt napon amellett, hogy testközelből megismerhetik kicsik és nagyok a hulladékudvarban folyó munkát, kipróbálhatják a kukásautókat, valamint próbára tehetik kvízek és egyéb játékos feladatokon keresztül az ismeretüket a szelektív hulladékgyűjtésről is.

A program, ami 8 órától 12 óráig tart szombaton bárki számára, ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva tudnak megtenni.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.