Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C

BAJNOK A VESZPRÉM! / Imponáló játékkal hódította vissza bajnoki címét az MKB Veszprém KC

2008. május 23. 20:50
"Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok" - harsogta a publikum. A Veszprém méltóképpen búcsúzott a sok nagy csatát megélt csarnokától, hiszen a bajnoki döntő ötödik, s egyben utolsó összecsapásán csodálatos játékkal, 34:24 arányban legyőzte a címvédő Pick Szegedet. Mocsai Lajos együttese a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt, s tízgólos sikerével teljesen megérdemelten hódította vissza a bajnoki címet. A 16. bajnoki címét begyűjtő MKB káprázatos esztendőt zárt, a Kupagyőztesek Európa Kupája győzelem mellett a honi kézilabdázásban is a csúcsra jutott.

A Magyar Kézilabda Szövetség tegnapi döntése értelmében valamennyi korábban eltiltott, illetve felfüggesztett játékjogú játékos szerepelhetett a finálé ötödik összecsapásán. Így szegedi oldalon Herbert és Andjelkovic is pályára léphetett, a bakonyiaknál pedig Ilyés lehetett tevékeny részese csapata nem mindennapi sikerének. A döntés utólag jónak bizonyult, hiszen a pályán ezúttal elmaradtak a korábbi mérkőzésen tapasztalt indulatok, s a hatalmas tét ellenére összességében sportszerű keretek között maradt a találkozó.



Felváltva estek a gólok a találkozó elején, a hazaiak rendre vezettek eggyel, a Szeged pedig rendre egyenlített. A 8. percben tudott először két góllal meglépni az MKB VKC, amikor is Ilyés majd Iváncsik Tamás vette be Puljezevics kapuját (6:4).  Nem sokkal később pedig a remeklő Vujin, majd ismét az ifjabbik Iváncsik vezérletével már három gól volt a Mocsai-legénység előnye (8:5). Puljezevics is bemutatott néhány bravúrt, ettől csapata is új erőre kapott és Andjelkovic, illetve Zvizej góljaival a játékrész derekánál egyenlíteni tudott (11:11). Sesum és Iváncsik Tamás 13:11-re módosított az állást, majd hosszú gólcsend következett, melyet Vujin újabb két bombája tört meg. 15:11-es állásnál a szegediek trénere Vladan Matic időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, változás azonban nem állt be a játék összképében, továbbra is a hazaiak akarata érvényesült. A félidő hajrájában Andjelkovic teljesen megérdemelten a kiállítás sorsára jutott, miután lekönyökölte Lushnikovot. A Veszprémnek sikerült tartania a megszerzett négygólos fórt, s így 18:14-es állással mehettek a félidőre a mérkőző felek.

A második félidőben is a Veszprém kezdett jobban, előbb Lapcevic jutatta a hálóba a játékszert, majd Peric hárítása után Iváncsik Tamás volt eredményes (20:14). A Szeged is derekasan küzdött, s próbált mindent megmozgatni a felzárkózáshoz, de erejükből csak az 5-6 gólos különbség tartására futotta. A 40. perctől Marjanac is lehetőséghez jutott kapujukban, de a különbség vele sem változott. Vladan Matic csapatának játékukból hiányzott (no nem a Veszprémnek!) az átütő erő, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Krivokapic a 47. percben iratkozott fel először a gólszerzők közé (25:19). Peric ismételten káprázatos bravúrokkal szórakoztatta a nagyérdeműt, támadásban pedig Vujin, Eklemovics is tarthatatlannak bizonyult. Az 53. percben előbb Iváncsik Gergőt, majd Lushnikovot küldte ki két percre a játékvezető páros, az MKB azonban Peric sokadik hárítása után kettős emberhátrányban is növelni tudta előnyét Iváncsik Tamás révén. A közönség ekkor már felállva tapsolt, s a csarnokban pedig egészen elképesztő hangulat uralkodott. Az i-re Markovic tette fel a pontot, aki az utolsó percben eleresztett bombájával kialakította a tízgólos különbséget (34:24) a szurkolók legnagyobb örömére, akik rászámoltak a csaknem padlón lévő vendégekre.

A Mocsai Lajos vezette együttes káprázatos szezonnal ajándékozta meg a veszprémi kézilabda barátokat. A kezdeti nehézségek után meghozta gyümölcsét a vezetőedző és stábja munkája, így a gárda a nemzetközi, illetve a hazai fronton is csodálatos sikert ért el.

Út a bajnoki aranyéremig:

1. mérkőzés, április 26.: MKB Veszprém KC – Pick Szeged 32:24
2. mérkőzés, május 06.: Pick Szeged - MKB Veszprém KC 35:30
3. mérkőzés, május 17.: MKB Veszprém KC - Pick Szeged 33:26
4. mérkőzés, május 20.: Pick Szeged - MKB Veszprém KC 30:30 (büntetőkkel 3:2)
5. mérkőzés, május 23.: MKB Veszprém KC - Pick Szeged 34:24
Összesítésben 3:2 a Veszprém javára.

 Mérkőzés utáni nyilatkozatok:


Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga, Döntő 5. mérkőzés

MKB Veszprém KC - Pick Szeged 34:24 (18:14)
Veszprém, 3000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.

Veszprém: Peric – Iváncsik T. 6, Vujin 10 (3), Eklemovics 5, Cozma, Ilyés 1, Iváncsik G. 3. Csere: Lapcevic 1, Gál 2, Sesum 2, Perez 2, Markovic 1, Lushnikov (1).
Vezetőedző: Mocsai Lajos.

Szeged: Puljezevics – Ghionea 2, Djurkovic 2, Herbert 1, Oszmajic 1, Andjelkovic 3, Zvizej 12 (3). Csere: Marjanac (kapus), Krivokapic 1, Petrea, Bendó, Sutka, Bajusz 1, Vadkerti 1.
Vezetőedző: Vladan Matic.

Az eredmény alakulása. 3. p.: 3:2. 8. p.: 6:4. 10. p.: 8:5. 15. p.: 9:9. 26. p.: 15:11. 29. p.: 16:14. 36. p.: 20:14. 40. p.: 22:16. 47. p.: 25:18. 53. p.: 29:22. 56. p.: 32:23
Kiállítások: 18, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3

Gratulálunk az MKB Veszprém KC csapatának, köszönjük a felejthetetlen élményeket!

Tekintse meg fotógalériánkat az eseményről!


Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.