Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Segítséget kér az Otthont az Állatoknak Alapítvány

2022. szeptember 6. 13:00
Az Otthont az Állatoknak Alapítvány a támogatók adójának egyetlen százalékából harminc hosszú esztendő után megújult menhelyet varázsolna a környékbeli elárvult állatoknak.

Év elején beszámoltunk róla, hogy az Otthont az Állatoknak Alapítvány a támogatók adójának egy százalékából sikeresen vásárolt Veszprém határában egy félhektáros területet (amelyhez további másfél hektár tartalékterület tartozik) amely a közeljövőben már az Állatvédő Egyesület Veszprém gondozásában lévő állatok új otthona lehet.

Az alapítvány elnökétől, Sigmond Istvántól megtudhattuk, az új menhelyen félszáz kutya mellett huszonöt macska is kényelmesen elfér majd. Előbbiek különálló kennelekben, míg utóbbiak egy speciális konténerben lesznek elhelyezve, amelyhez kifutók is tartoznak.

A munka az elmúlt kilenc hónapban lelkiismeretesen zajlott: a tereprendezés után a macskák konténere is a területre került, valamint az újonnan bekerülő kutyák karanténozására szolgáló kennelek is elkészültek. A leendő állatotthon kiszolgáló épülete is megkapta az acél vázszerkezetet valamint a szigetelés egy részét.

A vezetőknek viszont sajnálattal kellett szembesülniük azzal, hogy a rohamosan növekedő árak miatt az eredetileg megszabott keretbe nem fog beleférni a projekt.

Pénzbeli támogatás helyett azonban munkaerőre nagyobb szükségük lenne: esetleges kivitelezők támogatását örömmel vennék.

Elmaradt munkálatok:

  • Árokásás
  • Villany bevezetése
  • Víz- és hőszigetelés
  • Betonozás
  • Burkolás
  • Víz- és fűtés szerelése, szerelvényezés
  • Belső álmennyezet kialakítása
  • Gipszkartonozás

Továbbá a működési engedélyhez szennyvíz- és tűzivíztározóra is szüksége lenne az alapítványnak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a jelenlegi világ mindenkinek sok akadályt sodor az életébe. Tudjuk, hogy senkinek sem egyszerűek a hétköznapok, viszont őszintén hiszünk abban, hogy együttes erővel alkothatunk valamit, amellyel évente állatok százainak az életét menthetjük meg. Ezért dolgozunk immár harminc hosszú esztendeje

– zárta az alapítvány elnöke.

Ha hozzájárulna (akár adója 1%-val) a kivitelezéséhez:

Telefon: +3630/620-2878
E-mail: info@otthontazallatoknak.hu
Alapítvány címe: 8200 Veszprém, Ady Endre u. 9.
Kedvezményezett: Otthont az Állatoknak Alapítvány
Adószám: 18913316-1-19
Eseti felajánlások bankszámlaszáma: 11748007-20088040

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.