Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Példát mutatott az Ada-cégcsoport

2023. június 16. 10:50
Térségünk piacvezető nyílászárókkal foglalkozó vállalata, az Ada-cégcsoport több mint félmillió forint értékben ajánlott fel építőipari termékeket az Otthont az Állatoknak Alapítvány javára.

Beszámoltunk már róla, hogy az Otthont az Állatoknak Alapítvány a támogatók adójának egy százalékából sikeresen vásárolt Veszprém határában egy félhektáros területet  amely a közeljövőben az Állatvédő Egyesület Veszprém új otthona lehet.

A megújult menhelyen félszáz kutya mellett huszonöt macska is kényelmesen elfér majd. Előbbiek különálló kennelekben, míg utóbbiak egy speciális konténerben lesznek elhelyezve, amelyhez kifutók is tartoznak. Az energiaválság hatására azonban a projekt lelassult, az alapítvány nehéz helyzetbe került.

Kapcsolódó cikk
Segítséget kér az Otthont az Állatoknak Alapítvány
Az Otthont az Állatoknak Alapítvány a támogatók adójának egyetlen százalékából harminc hosszú esztendő után megújult menhelyet varázsolna a környékbeli elárvult állatoknak.

A helyi szférában több mint huszonöt éve jelenlévő Ada-Bau és leányvállalata, az Ada-Alu is értesült az akadályokról: bitumenes nehézlemezekkel és lábazati szigetelőanyaggal támogatta az alapítványt. 

Samu András, az Ada-Alu műszaki igazgatója portálunk kérdésére elmondta, örömmel álltak a kivitelezés mellé, hiszen együttes erővel minden könnyebb.

A kötelékünkben a tulajdonosi szemlélet az, hogy amit a cégünk kap a térségtől, a veszprémiektől, abból minden esetben adjunk is vissza a közösség számára. Az élet minden területén próbálunk segíteni: az alapítvány máskor is számíthatott már ránk, ahogy a sportcsapatok és az egészségügyi intézmények is. Legtöbbször csendben tevékenykedünk, a jelen helyzet viszont megkövetelte, hogy összefogásra buzdítsuk a cégeket, embereket. Akik tehetik, segítsenek, álljanak a projekt mellé!

– hangsúlyozta András, majd folytatta az anyagok lepakolását.

Sigmond István és Samu AndrásSigmond István és Samu András

Sigmond István, az Otthont az Állatoknak Alapítvány elnöke köszönetét fejezte ki a piacvezető nyílászáró-vállalat irányába. Hangsúlyozta, ez egy kulcsmomentum számukra.

Több mint harminc éve gyűjtögetjük az adófelajánlásokat. Mindig voltak nehéz pillanatok: ha lassan is, de tudtunk haladni. A közelmúltban viszont elakadtunk, az Ada-cégcsoprot azonban segítőkezet nyújtott számunkra. Az adománynak köszönhetően folytatódhat a munka, a padlószint véglegesítésére összpontosítunk. Sok munka áll még előttünk, de ahogy eddig, ezután sem adjuk fel. Bízunk benne, hogy az álmunkból hamarosan valóság születhet, az árva állatok végre méltó, új otthonba költözhetnek

– zárta István.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Hazai győzelem az ADA-ALU Futsal Kupán 1. Futsal Club Veszprém Hazai győzelem az ADA-ALU Futsal Kupán Az U17-es és U19-es korosztályban is veszprémi győzelem született az ADA-ALU Futsal Kupán. 2023. augusztus 31. 11:41 Átadták az Ada-Alu új üzemcsarnokát Veszprémben, a cég pedig már külföldön terjeszkedik Átadták az Ada-Alu új üzemcsarnokát Veszprémben, a cég pedig már külföldön terjeszkedik Csütörtök délután ünnepélyes keretek közt átadták az Ada-Alumínium Kft. új üzemcsarnokát. A nyílászárókkal foglalkozó cégcsoport már negyed évszázada Veszprém egyik meghatározó vállalkozása most pedig az innováció jegyében, a nehezebb gazdasági helyzet ellenére is az előremutató filozófiáját követve indítottak új üzletágat. 2022. november 18. 4:00 Új alumínium-technológia, de a régi cégfilozófia – létrejött az Ada-Alu Új alumínium-technológia, de a régi cégfilozófia – létrejött az Ada-Alu 1997-ben egy veszprémi vállalkozó úgy döntött, belevág tervei megvalósításába és létrehozta műanyag nyílászárók gyártásával és beépítésével foglalkozó cégét. 25 évvel ezután ma már fiai vezetik a céget, az Ada-Bau pedig egy ismert és a régió, de akár a hazai építőiparban is jól csengő márkanévvé nőtte ki magát. 2022-ben a cég ismét egy fontos mérföldkövéhez érkezett, immáron az Ada-Bau mellett, Ada-Alumínium Kft. néven az alumínium nyílászárók területén is saját branddel jelent meg. Az ide vezető útról, a cég filozófiájáról is beszélgettünk Ürményi Adriánnal, az új cég ügyvezetőjével. 2022. augusztus 25. 11:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.