2023. május 29.
//
Magdolna névnap

A VESC új főtámogatója a VEHIR

Csütörtökön hivatalossá vált, hogy a 2022/2023-as idényben a VEHIR lesz a Veszprémi Egyetemi SC névadója.

A mai napon megállapodás született a Veszprémi Egyetemi SC (VESC) és a VEHIR kiadója, a Bakony-Balaton Média Kft. között, amely szerint az előttünk álló évadban a veszprémi hírportál lesz a sportklub főtámogatója, névadó szponzora.

Az elmúlt években nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy az egyesületünk, illetve az NB I-ben szereplő röplabdaszakosztályunk méltó szintre emelkedhessen. Történelmi pillanat, valamint hatalmas megtiszteltetés számunka, hogy megyénk piacvezető médiaszolgáltatója mellénk állt. Az előttünk álló időszakban is lelkiismeretesen fogunk dolgozni, hogy nívós eredményekkel hálálhassuk meg a támogatást

– fogalmazott a VESC ügyvezetője, Szokolik Gergely a kontraktus létrejötte után. 

Tóth Gábor és Szokolik GergelyTóth Gábor és Szokolik Gergely

Tóth Gábor, a Bakony Balaton Média Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, a VEHIR sosem feledkezett meg társadalmi szerepvállalásáról. Emlékeztetett, a portál nevét több rangos sportesemény mellett a megyei labdarúgás is már évek óta viseli.

Az egyetemi sportklubot már a tavalyi évben is támogattuk. Az egyesület vezetői viszont idén olyan jövőképet festettek le elénk, amelyhez méltóbb szponzorálás dukált. Bízom benne, hogy az együttműködésünk által még magasabb szintre emelkedhet majd a helyi sport és a női röplabda is

– fejezte ki reményét a cégvezető.

Szokolikné Kalmár Judit, az egyesület szakosztályvezetője elmondta, a női felnőtt röplabdacsapat immár második idényét kezdheti meg az élvonalban. Kiemelte, egyértelmű céljuk a tagságot stabilizálni, évről évre jobb helyezésekkel kiszolgálni a veszprémi szurkolókat.

Fehér Tibor és Szokolikné Kalmár JuditFehér Tibor és Szokolikné Kalmár Judit

Az utánpótlás helyzetéről Fehér Tibor, a klub szakmai koordinátora beszélt. A vezetőtől megtudhattuk, a VESC öt általános iskolában tart foglalkozásukat, jelenleg több mint kétszáz gyermek és tizenkét edző tartozik a kötelékükbe. Hangsúlyozta, a jövőben elsődlegesen helyi nevelésű játékosokkal szeretnék megtölteni a röplabdacsapatot, amelyben jelenleg is több veszprémi kötődésű hölgy szerepel.

Az eseményt Edon Ibrahimi, a csapat nyáron kinevezett koszovói vezetőedzőjének szavai zárták. A tréner kiemelte, a bajnokságra való felkészülésük remekül zajlik, mindezt már edzőmérkőzésen is bizonyították a tanítványai, akiknek munkájával egyelőre maradéktalanul elégedett.

A veszprémi felnőtt női röplabdacsapat a 2022/2023-as kiírásban VEHIR-VESC néven szerepel az NB I-ben.

Simon Dani
Domján Attila
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB I, 2022/2023 22. 2023. április 23. 18:00 Debrecen Eötvös DSE VEHIR-VESC 0-3
röplabda Női röplabda NB I, 2022/2023 21. 2023. április 16. 16:00 Veszprém, Táncsics Mihály Szakközépiskola VEHIR-VESC Békéscsaba 3-0
röplabda Női röplabda NB I, 2022/2023 20. 2023. április 9. 18:00 Budapest UTE VEHIR-VESC 0-3
előző események betöltése