Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Urnafalat avattak a herendi temetőben

2022. szeptember 15. 15:00
Az urnafalra régóta nagy szüksége volt a településnek, melyet végül a Magyar Falu Program keretében sikerült megvalósítani.

A beruházás egyben egy tavalyi fejlesztés folytatása volt: akkor Herend sikeresen pályázott a temető kerítésének megújítására, valamint a sírkert bejáratánál állított székelykapu renoválására, melyre 5 millió forintot nyertek el a Magyar Falu Program keretében – tudtuk meg Jánszky Lajos László polgármestertől. Nagy szükség volt azonban egy új urnafalra is, amire idén további közel 6 millió forintot nyertek el: a 12 urnahelyes falban összesen 24 urna helyezhető el.

A fal megáldásán részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki köszönetét fejezte ki, amiért a herendi önkormányzat nemcsak a közösség épülését szolgáló fejlesztéseket tartja szem előtt, de az olyan hétköznapi infrastrukturális beszerzésekre is gondol, mint az urnafal. Hiszen egy társadalom fokmérője az is, miként emlékezik a halottaira, és a tisztelet alapja, hogy igyekszünk a nyughelyül szolgáló temetőket rendben tartani.

Herend önkormányzata egyébként nem először indult sikeresen a Magyar Falu Programban pályázatain, 2019 óta összesen tíz sikeres pályázatot tudtak megvalósítani több mint 122 millió forint értékben, melyek között szerepelt orvosi eszközbeszerzés, az iskolaépület, a játszótér, az önkormányzati közösségi tér és bérek, az egyházi közösségi tér megújítása, valamint az utak fejlesztése és közművesítés is.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.