Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
29°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
29°C

Évadot nyitott a Pannon Várszínház

2022. szeptember 16. 15:00
Bejelentették a 2022/23-as évad előadásait, melyek már a közelgő Európa Kulturális Fővárosa év jegyében kerülnek repertoárra.

Vándorfi László, a teátrum igazgatója elsőként az elmúlt évről számolt be. Elmondta, több mint negyvenezer nézőt sikerült az elmúlt covid-helyzet ellenére is becsábítani, mely igazán szép eredmény. Ötvenöt nyári előadásuk volt, különböző helyszíneken, így neves fesztiválokon is képviselték magukat. Többek között Kisvárdán, Debrecenben, Gyulán, Egerben is sikerült színpadra állni.

Vándorfi László és Greksza KincsőVándorfi László és Greksza Kincső

Az igazgató örömmel számolt be arról, hogy a társulat új tagokkal is bővült, bizalommal fogadta be őket a színház, így Greksza Kincsőt is, aki nyártól a színház marketing munkájáért felel. Kihirdették a közönség szavazata alapján a legjobb előadást is, mely a Csókos asszony lett. Szintén a közönség szavazata alapján jelentették be a három legnépszerűbb, legjobb színészt. Az első hely Szelle Dávidé, a második Keresztesi Lászlóé, a harmadik pedig Kovács Ágnes Magdolnáé.

Az évad szeptember huszonnegyedikén, a Valahol Európában című darabbal indul, Dés László zenéivel. A Primadonnák című Ken Ludwig vígjátékát Szelle Dávid rendezi, aki elmondta, az előadás jórészt már májusban elkészült, ősszel már csak kisebb emlékeztető próbák lesznek, de bizakodóan áll azokhoz. Szintén Dávid rendezi a Szív hídjait, de kiemelte, ne az Oscar-díjas film másolatára gondoljunk, hisz ez egy színpadi változat, mely egy teljesen új világot, új koncepciót hoz magával.

A Pannon Várszínház korábban pályázatot írt ki Petőfi Sándor Karaffa című drámatöredékének folytatására. A pályázaton Szálinger Balázs nyert, a darabhoz Kovács Gábor, a Pannon Várszínház színésze komponál zenét. Hrutka Róbert és Tompos Kátya közös projektje is közönség elé kerül, a Mesék Európából.

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára alkalmából Háy János Én vagyok én című kamarszínházi előadása lesz látható. Ezen túl a Grecsó Krisztán és Hrutka Róbert által írt Stop című ifjúsági előadás is repertoárra kerül, csak úgy, mint a Királynék városa című Fabacsovics Lili által írt darab.

A sajtótájékoztatón részt vett Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere, aki büszkén kívánt sikeres évadot, és örömmel mesélt a társulat sikereiről, melyek Alsóörshöz is kötődnek, nyári előadásuk okán. Varga Richárd, az EKF kulturális menedzsere főképp a köszönetre helyezte beszédét, amiért számos nehézség között ilyen sikereket képes elérni a színház.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.