Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

A hidratáló krém megfelelő használata

2022. szeptember 22. 10:56

A hidratáló krém alkalmazása elsőre elég egyszerűnek tűnik - fogod a tégelyt, és naponta egyszer-kétszer felkensz a tartalmából a bőrödre. De ennél azért többről van szó. Megfelelően alkalmazva ugyanis fokozza a bőr hidratáltságát, megakadályozza a bőr kiszáradása okozta mikro-hámlást, és egész nap tartó nedvességvédő réteget hoz létre. 

Vásárolj helyesen!

Legelső lépésként válassz egy olyan krémet, amely valóban hidratál. Ezt pedig úgy tudod megvalósítani, ha egy olyat keresel, amely előállításához bőrazonos hatóanyagokat használnak, vagyis olyan kémiai összetételeket, melyek hasonlóak a bőr saját alkotórészeihez. Tökéletes példaként lehet itt említeni a QMS Medicosmetics Hungary hidratálóit.

Ide sorolható először is az urea, amely gondoskodik a bőröd rugalmasságáról. Aztán nem mehetünk el a ceramidok mellett sem, amelyek meggátolják a bőr túlzott vízvesztését, és hozzájárulnak a bőr egészséges védőrétegének fenntartásához. Végezetül megemlítenénk még a kötőszövetekben a nedvességet megtartó hialuronsavat, a bőrön egy finom védőréteget képző szericint, illetve a szabadgyököket megkötő antioxidánsokat és vitaminokat. 

Rétegezés 

A bőrápolóid jóval több hasznot hoznak, ha a leghatékonyabb sorrendben rétegezed őket. Kezdd mindig a legvékonyabb állagúval, és haladj a legnehezebbig! Vagyis először vidd fel a szérumokat és a könnyű olajokat, majd jöhetnek a krémek!

Ha a megszokott rutin működik, ne változtass rajta!

Próbáld meg inkább a szezonálisan felmerülő bőrproblémákat egy bizonyos termékkel kiküszöbölni! Ha például használsz hidratálót, de még így sem jut elég nedvesség a bőrödbe télen, akkor megpróbálhatsz alá rétegezni szérumokat vagy arcolajokat. Az előbbiből érdemes olyat keresni, amelyek hialuronsavat és olyan olajokat tartalmaznak, mint a jojoba, az édesmandula, az argán vagy a csipkebogyó.

Sok múlik az előkészítésen

Egyik hidratáló krémed vagy szérumod sem fogja a kívánt hatást elérni, ha a bőrödet nem tisztítod rendszeresen és kíméletesen. Fontos, hogy alkohol és szappanmentes, lágy tisztítókat használj, melyek nem borítják fel a bőröd egyensúlyát, és már a letisztítás során hidratálják azt. 

A megfelelő mennyiség

Némi kísérletezés nem árt a hidratáló krémek optimális mennyiségének meghatározásához. Ha azt tapasztalod, hogy nem akar beszívódni, akkor valószínűleg túl sokat használtál. Ha a korábban használt krémedet már nem érzed komfortosnak, az is lehet, hogy a bőröd külső rétege megvastagodott, és nem tudja felvenni már a hidratáló, tápláló hatóanyagokat. Ebben az esetben érdemes egy kíméletes peelingezést is beiktatnod.

Végső gondolatok

Néhány apró változtatással a rutinodon te is átvészelheted a telet száraz, érzékeny bőr nélkül – csak a megbízható krémre és a kifejtett szabályok betartására van szükség.

Egy bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krém megválasztásával és annak megfelelő használatával megőrizheted a bőröd üdeségét és bársonyosságát. Továbbá megakadályozhatod a kiszáradását, és megvédheted a külső, károsító tényezők ellen. Csak tartsd be a fenti tanácsainkat, és búcsút mondhatsz az érzékeny, repedezett bőrnek!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.