2022. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Több száz gyerek futott végig a belvároson az autómentes napon

Idén rekordszámú résztvevővel rajtolt el az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett autómentes napon az a futóverseny, amelyre a város 13 általános- és középiskolájából érkeztek diákok. A táv az Óváros tértől a stadionig tartott, ahol további ügyességi játékokon vehettek részt a fiatalok, valamint díjazták a legaktívabb iskolákat is.

Csütörtökön reggel kilenc órára megtelt az Óváros tér 900 fiatal veszprémi iskolással, akik azért érkeztek, hogy elrajtoljanak az Autómentes Nap keretében szervezett futóversenyen.

A legtöbben, közel 200-an a Báthory István Általános iskolából jöttek, de a VSZC Jendrassik-Venesz Technikum és a Padányi is szép számmal képviseltette magát.

A futóverseny immáron a hagyományos szeptemberi programsorozat, az Európai Mobilitási Hét, azon belül is az autómentes nap keretében zajlott, amelyet Porga Gyula nyitott meg. A polgármester köszöntötte a résztvevőket és megjegyezte azt is, hogy hasznos az ilyen figyelemfelhívó eseményekkel népszerűsíteni az autós közlekedés alternatíváit, viszont Veszprémben ma reggel a forgalmon jelentősen nem látszott meg, hogy kevesebb autó közlekedne az utakon, tehát lehet még hova fejlődni ezen a téren.

Csütörtökön egyébként ingyenesen utazhattak a V-Busz járatain azok, akik felmutatták autójuk érvényes forgalmi engedélyét.

Kedden szintén az Európai Mobilitási Hét keretében egy közlekedési versenyt is szerveztek a helyi médiamunkások és az EKF csapatának részvételével, ahol a leggyorsabb eszköznek az elektromos roller bizonyult.

Kapcsolódó cikk
Szoros befutó után a roller nyerte a veszprémi közlekedési viadalt
Kedd reggel az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett közlekedési viadalon ötféle módon indultak el a versenyzők a Haszkovó-buszfordulóból a belvárosba, hogy teszteljék, Veszprémben melyik módon lehet a leggyorsabban eljutni A-ból B-be.

 

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel
Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel
Ismét megszervezte a szakmákat, a szakképzést népszerűsítő rendezvényét a Veszprémi Szakképzési Centrum szombaton, a Jendrassik-Venesz iskolában.
Körbefutották a lakótelepet
Körbefutották a lakótelepet
Először rendezett futóversenyt a Március 15. utcában az Agóra és a VEDAC szombaton.
Virágosításban még mindig élen jár Veszprém
Virágosításban még mindig élen jár Veszprém
Évről évre több tucat veszprémit mozgat meg a Virágos Veszprém kezdeményezés, a város szépítésében részt vevők fáradozásait pedig ezúttal is díjazták.
Fedett piactéren tért vissza a nemesvámosi vásár
Fedett piactéren tért vissza a nemesvámosi vásár
Újraindították a népszerű nemesvámosi vásárokat – a kezdeményezés előbb a covid, majd az agrárlogisztikai központ területén zajló beruházás miatt szünetelt. Ezentúl azonban kéthetente pénteken ismét összegyűlnek a település termelői és kézművesei.
Helyben hasznosulnak újra a Pannon Egyetem közösségének tárgyai
Helyben hasznosulnak újra a Pannon Egyetem közösségének tárgyai
Október 4-én az egyetem közössége előtt is megnyílik az az Újrahasználati Központ, melynek célja, hogy az intézmény dolgozói és hallgatói által már megunt, ám mások számára még értékes tárgyaknak lehetőséget adjon a további felhasználásra, ezzel segítve a hulladékcsökkentést.