Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Bujtor István emlékére

2010. május 6. 5:00
A szerepeiből készült fotókiállítással és a Kakukkfészek felújításával emlékeztek a színész-rendező-igazgatóról.

A színház halljában gyülekező vendégeket - közöttük az elhúnyt művész feleségét Judit asszonyt, Talabér Márta megyei alelnököt és Márfi Gyula érseket - Oberfrank Pál, az új igazgató köszöntötte.  - Úgy tudom, ilyen sokan még soha nem jöttek el kiállításmegnyitóra a Petőfi Színházba.  Különleges alkalom ez a mai.

Az igazgató ezt követően Sík Sándor Embernek lenni című versét szavalta el.


Oberfrank Pál

- Nekem nem volt sok szerencsém találkozni Bujtor Istvánnal. Kezdő színészként szerepeltem a Szomszédok egyik részében, amit ő rendezett. Szerintem hamar el is felejtett. De van egy dolog ami összeköt bennünket: mindketten a Piarista Gimnáziumba jártunk. A tornateremben az első órán a tanárom elmondta, ebben a teremben kosarazott Bujtor István is. Akkor felsejlett előttünk egy különleges, egy nagy ember - folytatta Oberfrank Pál. - Ha most megnézzük B. Müller Magda fotóit, láthatjuk, egy különlegesen szép emberről van szó.

- Talán sokan tudják, hogy ma egy emléktáblát is avattunk volna, azonban egy taxisofőr, útban az öntöde felé eltörte a mintát, így az avatás őszre tolódik. Viszont fogadják sok szeretettel a mai napra  felújított Kakukkfészek című darabot, amelyben Szalma Tamás bújik Bujtor István szerepébe.

Végül az igazgató egy másik verssel, Sík Sándor Keresztútjának  XII.  Stációjával búcsúzott.

Galéria
Bujtor István emlékére
Tiger Szabolcs
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.