Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ajax vs. Napoli – Hogy néznek ki az esélyek a bukmékerek szerint?

2022. szeptember 26. 13:38

Október 4-én játszik az Ajax a Napoli ellen a Bajnokok Ligájában, és bár még addig van bő két hét, már most elindultak a találgatások, hogy vajon ki nyeri meg a mérkőzést. A legtöbben ilyenkor az online fogadóirodák felé tekintenek, hogy a szorzók alapján megtudhassák, hogy milyen esélyeik vannak a csapatoknak. Erre a mérkőzésre már most kint vannak a szorzók, tehát lehetséges már találgatni.

Az Ajax győz

A legtöbb bukméker szerint erre van a legtöbb esély, ezért ennek vannak a legalacsonyabb szorzói, jelenleg 2.15-ért „adják”. Ha nem tudnád, hogy ez miért van így, elmondjuk: a bukmékerek a legalacsonyabb szorzót a (nagyjából) biztos fogadási piacra teszik, tehát ha mondjuk a statisztikák és az eddig teljesítmények alapján arra van nagyobb esély, hogy az A csapat nyer, akkor annak a szorzója csak 1.75 lesz mondjuk, míg a döntetlen például 3.0, a B csapat győzelme meg akár 12.0 is lehet. Így lényegében előre meghatározzák, hogy mire érdemes fogadni. Ha valaki biztosra akar menni, akkor az Ajax győzelmére érdemes fogadni a bukmékerek szerint. Ha pedig úgy gondolod, hogy a Napoli nyer, és kockáztatsz, akkor arra kell fogadni, a szorzó erre a piacra jelenleg 3.20.

A Napoli győz

Ezt a lehetőséget most 3.20-as szorzóval adják, ami magasabb, mint az ellenfél győzelmének a szorzója, tehát erre igazából kisebb az esély. Kockázatokat kedvelőknek azonban ez jó alternatíva lehet.

Mi alapján határozzák meg a szorzókat?

Elsősorban a statisztikák azok, amelyek alapján a bukmékerek meg tudják határozni, hogy milyen esélyei vannak egy csapatnak a győzelemre. Az Ajax és a Napoli esetében a statisztikák a következők:

  • Győzelmek: az Ajax az utolsó 34-ből 26 mérkőzést, a Napoli 38-ból 24 mérkőzést nyert.
  • Döntetlenek: az Ajax 5, a Napoli 7 mérkőzésen nem bírt az ellenfelével.
  • Szerzett gólok száma: Az Ajax esetében 98 szerzett gól, a Napoli esetében pedig 74 szerzett gólt tartanak számon.
  • Kapott gólok száma: A mérkőzésein az Ajax eddig 19 gólt, a Napoli pedig 31 gólt kapott.

A fentiek mutatják, hogy egy csapat mennyire eredményes védekezésben és támadásban. Ha a szerzett és kapott gólokat nézzük, az Ajax erősebb mind támadás, mind pedig védekezés szempontjából.

A csapatok teljesítménye a jelenlegi szezonban

Ha az idei BL szezont nézzük, akkor a következő statisztikákat találjuk:

  • Győzelmek száma: Napoli két győzelemmel és nulla vereséggel vág bele az Ajax elleni meccsbe, míg az utóbbi csapat egy győzelmet és egy vereséget könyvelt el eddig.
  • Pontszerzés: Az Ajax 5, a Napoli 7 pontot szerzett a szezonban eddig.
  • Gólok átlaga: az Ajax eddig 2.5 gólt szerzett a mérkőzésein, míg a Napoli 3.5 gólt.

Ezek alapján elmondhatjuk, hogy az idei szezonban eddig a Nápoly jobban teljesített, ugyanakkor a hosszú távú teljesítményt figyelembe véve valamennyivel gyengébbek, mint az Ajax.

További fogadási piacok az Ajax vs. Napoli mérkőzésre

Az online bukmékerek nagy előnye, hogy egy játékra akár több száz piacot is kínálnak. A következőkben megnézzük a legérdekesebbeket:

  • Mindkét csapat pontot szerez: arra, hogy Igen, mindkét csapat szerez gólt 1.5 a szorzó, tehát jó esély van rá, míg a másik opcióra, hogy Nem lesz mindkét csapatnál gól 2.50.
  • Félidős/teljes idős előny: arra, hogy az Ajax dominálja a mérkőzés mindkét félidejét 3.40 az odds, míg a Napoli/Napoli 5.00-ás szorzóval érhető el. Arra, hogy az Ajax az első félidőt viszi, a Napoli a másodikat, igen magas, 26.00 az odds, szóval ez egy jó kis rizikós fogadási lehetőség.
  • Konkrét eredmények: a bukmékerek szerint az, hogy 0-0 legyen a végeredmény elég elképzelhetetlen, ezért 15.00 szorzóval adják, míg mondjuk egy 5-0 az Ajax javára akár 100-as szorzóval is fogadható. Rizikós, de izgalmas lehetőség.
  • Eredmény és mindkét csapat gólt szerez: további érdekes lehetőség az is, hogy az Ajax győzelme és mindkét csapat gólszerzésre 3.6 szorzóval, míg a Napoli győzelme és szintén mindkét csapat gólszerzése 5.50-es szorzóval érhető el.

Összefoglalva

Az Ajax vs. Napoli mérkőzés igen izgalmasnak ígérkezik, ez elsősorban annak köszönhető, hogy az erőviszonyok igen kiegyenlítettek, és a csapatokat csak a mérkőzés előtt pár nappal bekövetkező gondok téríthetik el az elvárt teljesítménytől. Ezek a gondok sokrétűek lehetnek, többek között baleset, betegség vagy büntetés/eltiltás okozhat nagyobb változást a szorzókban.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.