Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vérplazma hiány miatt nyílt napot szervez október 1-jén a Veszprémi Plazma Center

2022. szeptember 27. 14:28
Október 1-jén 15 és 17 óra között minden érdeklődőt vár a Veszprémi Plazma Center nyílt napjára a Jutasi út 23 alatt.

Azok, akik a nyílt napra ellátogatnak, első kézből tudhatnak meg mindent a plazmaadásról, bepillantást nyernek a donorterembe, láthatják, hogyan megy végbe egy plazmaferezis és nem utolsó sorban közelről ismerhetik meg a centrum működését.

Lehetőség az alkalmassági vizsgálatra akár azonnal

Egy rövid tájékoztató után akár azonnal lehetőség nyílik az alkalmasításra, ami egy kb. 30 perces folyamat, a végén egy vérvétellel zárul. A jelentkező számára alkalom arra, hogy visszajelzést kapjon egészségügyi állapotáról. Ha a laboreredmények megfelelőek, vagyis a jelentkező egészséges, akkor egy héttel később már lehet is jelentkezni az első plazmaadásra.

Fontos, hogy alkalmassági vizsgálaton el fogják kérni a jelentkező személyi igazolványát, lakcím kártyáját és taj kártyáját, így ezeket minden látogatónak érdemes magával hoznia.

Folyamatosan szükség van a vérplazmára

A Plazma Center kezdeményezésével szeretné felhívni a figyelmet a plazmaadás fontosságára, hiszen a folyamatos vérplazma utánpótlás létkérdés egyes kezeléseknél. Immunhiányos betegek, vagy éppen szervátültetettek, égési sérültek számára a plazmakészítmények napi szinten nagy mennyiségben szükségesek a gyógyuláshoz.

Aznap a jelenlegi plazmaadókat is extra juttatással várják

Akik már folyamatos plazmaadók, és október elsején látogatnak el a Plazma Centerbe (ezt a szombati nyitva tartási idő alatt, 7:30 és 15 óra között tehetik meg), számukra extra 1000 Ft-os juttatás mellett vitaminnal készülnek majd a Plazma Center dolgozói. A hidegebb időjárás beköszöntével a szervezet számára is jól jön a segítség vitalitásának megőrzéséhez – erre igyekeznek felhívni a plazmaadók figyelmét, és természetesen segítséget is nyújtanak hozzá a Plazma Centerben.

Nyitva tartás:
Hétfőtől péntekig 7:30-18:00
Szombat: 7:30-15:00 (október 1-jén új jelentkezők számára tájékoztatóval egybekötött nyílt nap: 15-17 óra között.)
Telefonszám: +36 70 274 3313

vehir.hu
további cikkek
Csutival ünnepelte a veszprémi Plazma Center negyedik születésnapját Plazma Center Csutival ünnepelte a veszprémi Plazma Center negyedik születésnapját A veszprémi Plazma Center 4. születésnapja különleges hangulatban telt. Az ünnep tematikája a repülés volt, így ehhez illő módon stewardessekkel és pilótákkal találkozhatott az, aki ezen a napon ellátogatott a Jutasi úti centrumba. Az ötletet az adta, hogy egy évben a rendszeres plazmaadók akár 747 000 Ft-ot is szerezhetnek plazmaadással, ez pedig egybe cseng a híres Boeing 747-es típusú repülőgép elnevezésével. A hangulatot fokozta, hogy a születésnapot személyesen az ismert celeb, Csuti is itt volt Veszprémben, akivel személyesen találkozhattak a plazmaadók. A napi fődíj egy 100 000 Ft-os repülőút utalvány volt, amit mostanra már át is vett a szerencsés nyertes. 2024. március 11. 10:21 Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek 2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek megalakult és a rockzene szolgálatába állt. A Pataky Attila vezette legendás együttes e jeles alkalomból egy felejthetetlen és óriási bulira hív mindenkit 2024. május 11-én a Veszprém Arénába. 2024. január 12. 12:44 Cipősdoboz gyűjtés a Veszprémi Plazma Centerben december 18-ig! Cipősdoboz gyűjtés a Veszprémi Plazma Centerben december 18-ig! Idén is csatlakozott a veszprémi Plazma Center a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz adomány kampányához. 2023. december 14. 16:03 Tippek szőnyeg vásárlásához Tippek szőnyeg vásárlásához 2023. november 29. 9:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.