Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C

Vádemelés a Balatonfüreden elfogott kábítószerdíler ellen

2022. szeptember 27. 14:23 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 29 éves ajkai férfival szemben, akinél 2021 májusában nagy mennyiségű, eladásra kiporciózott kábítószert találtak a rendőrök egy balatonfüredi igazoltatás során.

A vádirat szerint az elkövető a munkavégzésből származó jövedelmét egészítette ki a kábítószer kereskedelmével, melynek során már 2020 februárját megelőzően is értékesített drogot, 2021 tavaszán pedig egy munkatársának adott el összesen 1 gramm amfetamin-tartalmú speed port.

A férfi 2021. május 12-én délután egy balatonfüredi áruház parkolójában várakozott a személygépkocsijával, amelyben többféle kábítószert vitt magával a vásárlóinak. A rendőrök az igazoltatás során a nadrágzsebeiben is találtak eladásra szánt, kisebb adagokba előre kiporciózott kannabisz-tartalmú növényi törmeléket, továbbá kokaint és amfetamint tartalmazó fehér porokat, míg a gépkocsiból több mint 400 darab MDMA-tartalmú tabletta, valamint MDMA-, amfetamin- és kokain-tartalmú porokat tartalmazó nejlon zacskók kerültek elő.

A rendőrség a férfi lakását is átkutatta, ahol 70 darab, a kábítószerek porciózásához használt simítózáras zacskót, valamint néhány gramm kokain-tartalmú fehér port találtak.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a visszaesőnek minősülő elkövetőt a közügyek gyakorlásától tiltsa el, valamint pénzbüntetést is szabjon ki vele szemben, a bűncselekmény elkövetésének idején szerzett és az eljárás során lefoglalt pénzére pedig rendeljen el vagyonelkobzást.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.