Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

Az időseket ünnepelték

2022. szeptember 30. 11:07
Zenés műsorral kedveskedett a veszprémi időseknek az Agóra az idősek világnapján pénteken.

Az idősek világnapját minden évben október elsején ünneplik az ENSZ döntése nyomán, 1991 óta. A vilgnap eredeti célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az időseket érintő problémákra: a korral járó fizikai nehézségekre, az elmagányosodásra, a nehéz megélhetésre vagy a bántalmazásra. A világnap egyúttal lehetőséget is teremt arra, hogy megköszönjük a minket és szüleinket felnevelő generációk egész életen át tartó munkáját. Ebből az alkalommal zenés műsorral kedveskedett a város szépkorú lakosainak az Agóra: a színpadon Dominek Anna és Horváth Andor Zárai-Vámos estjét mutatták be.

A rendezvényen Porga Gyula köszöntötte a megjelenteket. A polgármester rámutatott: egy város erejét az adja, ha a különböző korosztályok, különböző érdeklődésű emberek megférnek egymás mellett, tisztelik egymást, bizalom van közöttük. Ebben az idősebb generáció példát mutatott az életük során, és ez a példa beérett. Az elmúlt években, a pandémia idején a fiatalok első szóra jöttek segíteni, és ezt az idősebb korosztálytól tanulták, az ő nevelésüknek köszönhető. A nyugdíjasok ma is példát mutatnak a derűvel, közösségükkel, ötleteikkel. 

A polgármester előrevetítette: ismét nehéz időszak előtt állunk, ami az embereknek, családoknak és a város közösségének is kihívást jelent majd. Ugyanakkor az energiaválság közepette vár ránk 2023, amikor megmutathatjuk ország-világnak a kultúránkat és vendégül láthatjuk Európát. A kultúra, a közösség reménye jelenti a fényt az alagút végén a nehéz időkben, és az a példamutatás, amit az idősek tanúsítottak azzal, ahogy az életük során felmerült nehézségeket rendre megoldották.

A falvakban is ünnepelték az időseket
A héten Tésen is megtartották az immáron hagyományosnak mondható Idősek napja ünnepséget. A bakonyi településen közel 50 helybéli találkozott, akiket a polgármester mellett Ovádi Péter, országgyűlési képviselő köszöntött. Utóbbi egy felolvasással is készült,  Aranyosi Ervin Az élet szép című művéből olvasott fel a megjelenteknek.

vehir.hu
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.