2023. március 31.
//
Árpád névnap

Bizakodva várja második NB I-es idényét a VEHIR-VESC

Az előttünk álló napokban hivatalosan is megkezdi második NB I-es idényét városunk felnőtt női röplabdacsapata, a VEHIR-VESC. A nyáron történt változásokról, célkitűzésekről Szokolikné Kalmár Judit szakosztályvezetővel beszélgettünk.

Átalakult szakmai stábbal, még erősebb kerettel vág neki a VEHR-VESC női röplabdacsapata második élvonalbeli idényének. Miután Szokolikné Kalmár Judit a klub szakosztályvezetőjévé lépett elő, a vezetőedzői pozíciót egy koszovói szakember, Edon Ibrahimi töltötte be a nyár folyamán.

A váltás egy felelős vezetői döntés eredménye: az egyetemen betöltött főállásom mellett nem tudtam annyi időt szentelni a csapatra, a felkészültségre, amennyit megérdemelt volna. Éreztük, hogy teljes értékű trénerre van szükség ahhoz, hogy a fejlődésünk továbbra is töretlen maradjon. Edon Ibrahimi érkezésével egy újabb fejezet vette kezdetét az életünkben; bizakodva tekintünk előre

 – nyilatkozta portálunk kérdésére Szokolikné Kalmár Judit.

Szokolikné Kalmár Judit (archív fénykép)Szokolikné Kalmár Judit (archív fénykép)

Az újdonsült szakosztályvezető elmondta, a koszovói edző hamar megtalálta a közös hangot mind a vezetőséggel, mind az újdonsült játékosaival. Szakmailag és emberileg is azt a szintet produkálja, amelyre a VEHIR-VESC-nél szükség van.

Nagy elánnal vetettük bele magunkat a munkába, a klub kötelékében egytől egyig mindenki magas hőfokon dolgozik. Bízom benne, hogy az eredmények sem fognak elmaradni az idényben. Öt extraligás gárda a fiókcsapatát is elindítja idén a bajnokságunkban, így egyszerű dolgunk biztosan nem lesz. Saját magunkra koncentrálunk, megteszünk mindent a sikeresség érdekében.

Az egykori röplabdázó a játékoskeretet érintő változásokról is beszélt. Immár veszprémi színekben versenyez a rutinos brazil játékos, Débora Araújo, illetve az amerikai Hannah Tompson is.

A légiósaink nemcsak remek röplabdázók, hanem jó emberek is. Az egyesületünknek ez mindig is fontos volt: valódi egységet csak így tudunk alkotni. A nyár folyamán a korábban anyai örömök elé néző Dádzsó Dordzsceren is visszatért közénk, valamint Sólyomvári Evelin, Székely Barbara, Bődi Panka, Szalczinger Fanni és Deli Zsófia is a klubunkat választotta. Mindegyikük jelenléte nagy erősítést jelent számunkra. Bízom benne, hogy érzik a bizalmat a részünkről

– fejezte ki reményét Szokolikné.

(archív fénykép)(archív fénykép)

Megtudhattuk, az egyesület idei célkitűzése az NB I első ötösében végezni, azaz a tavalyi eredményt túlszárnyalni. A veszprémiek a hazai mérkőzéseiket továbbra is a Táncsics Mihály Technikum csarnokában játsszák majd, ahová a belépés továbbra is ingyenes.

A veszprémiek idei első tétmérkőzését csütörtökön rendezik: Edon Ibrahimi együttese a Magyar Kupa első fordulójában az elmúlt idényben még NB I-es Kispest otthonában lép pályára 17.30-kor.

vehir.hu
Domján Attila
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
következő események betöltése
röplabda Női röplabda NB I, 2022/2023 21. 2023. április 16. 16:00 Veszprém, Táncsics Mihály Szakközépiskola VEHIR-VESC Békéscsaba
röplabda Női röplabda NB I, 2022/2023 20. 2023. április 9. 18:00 Budapest UTE VEHIR-VESC
röplabda Női röplabda NB I, 2022/2023 19. holnap 18:00 Veszprém, Táncsics Mihály Szakközépiskola VEHIR-VESC Budaörs
röplabda Női röplabda NB I, 2022/2023 18. 2023. március 25. 19:00 Miskolc DVTK VEHIR-VESC 3-1
röplabda Női röplabda NB I, 2022/2023 17. 2023. március 18. 16:00 Veszprém, Tánics Mihály Technikum VEHIR-VESC Jászberény 3-0
röplabda Női röplabda NB I, 2022/2023 16. 2023. március 4. 17:00 Gödöllő Gödöllői RC VEHIR-VESC 2-3
előző események betöltése