Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Haditorna sportversenyt rendeztek középiskolásoknak

2022. október 8. 12:00
A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése-, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében, a Magyar Honvédség a 2022/2023-as tanévben ismét meghirdette az Országos Haditorna Versenyt. A Veszprém megyei fordulónak a Honvéd Sporttelep adott otthont szerdán, ahol 15 középiskolás csapat mérte össze erejét.

A 15 csapatra számos feladat vár, többek között kézigránát-dobás, lövészet, akadályfutás és fegyveres váltófutás feladatokban is remekelniük kellett, továbbá elsősegélynyújtási feladatokkal és honvédelmi totóval is találkoztak a megmérettetés során.

"Szerencsés helyzetben vagyunk, az elmúlt időszakban volt, hogy tűzött a Nap, és az volt a probléma, nagyon sokszor viszont előfordult, hogy szakadó esőben kellett végrehajtani a feladatokat. Azt gondolom, hogy idén ideális volt minden körülmény, és azt látjuk, hogy a fiatalok élvezik a versenyt és felkészültek érkeztek" - mondta el Soós Gyula alezredes, a veszprémi Toborzó Központ vezetője a honvedelem.hu-nak.

A kadétok között voltak olyan versenyzők, akik második, esetleg harmadik alkalommal vettek részt a haditornán, az ő céljuk az volt, hogy a nap végére a dobogón ünnepelhessék kitartó munkájukat. A tapasztaltabb versenyzők motiválták és ösztönözték az újoncokat, ezzel olyan csapategység alakult ki, ami legalább annyit ér, mint az aranyérem.

Az eredményhirdetésen a Pápai Faller Jenő Technikum Szakképző Iskola és Kollégium versenyzői örülhettek, hiszen ők bizonyultak a legjobbaknak, és ezzel kivívták az indulási jogot az országos versenyre.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Három muskéta visszakerült a Laczkó Dezső Múzeumhoz Laczkó Dezső Múzeum Három muskéta visszakerült a Laczkó Dezső Múzeumhoz Két évvel ezelőtt három 1895 mintájú Mannlicher karabély darabjai és hozzájuk tartozó lőszerek kerültek elő a Veszprémi Érsekség területén zajló ásatáson. A nyolc milliméteres lőszereket az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred szakemberei a vonatkozó kormányrendelet szerint megsemmisítették, a fegyvermaradványokat viszont a szakértői tanúsítvány megszületését követően március 7-én visszaadták a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumnak. 2024. március 8. 15:17 Hamarosan olyan légvédelmi rendszer figyeli Veszprém légterét is, mint Izraelét honvédelem Hamarosan olyan légvédelmi rendszer figyeli Veszprém légterét is, mint Izraelét Sőt, egész Magyarország területét, ugyanis a magyar kormány még tavaly írta alá azt a szerződést, aminek értelmében hazánkba is telepítik azt a radarrendszert, amit jelenleg a legmodernebb ilyen technológiaként tartanak számon, és aminek működését az utóbbi időben az izraeli harcokban az egész világ láthatta. 2023. október 12. 13:34 Katonásan helyt álltak a fiatalok honvédelem Katonásan helyt álltak a fiatalok A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Magyar Honvédség a 2023/2024-es tanévben ismét meghirdette az Országos Haditorna Versenyt. Veszprém vármegyében ezúttal a balatonfűzfői VSZC Öveges József Technikum diákjai voltak a legkatonásabbak. 2023. október 8. 11:16 Ellenzéki frakciók: nem látni, hogyan kompenzálják a rátótiakat a lőtérhasználat és a bázisépítés miatt Ellenzéki frakciók: nem látni, hogyan kompenzálják a rátótiakat a lőtérhasználat és a bázisépítés miatt A korábbi honvédelmi miniszter által a gyulafirátótiaknak tett ígéretek valóra váltását várják az ellenzéki frakciók. 2023. július 13. 16:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.