Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Kihirdették a 100 szóban Veszprém győzteseit

2022. október 12. 4:00
Kedd délután a Hangvilla éttermében jelentették be a történetíró verseny eredményét.

A StúDió Veszprém Podcast alapító-szerkesztői, Dióssy László és Wéber László, egy chilei minta alapján indították el a versenyt, ahova minden olyan írni szerető jelentkezését várták, aki bármilyen módon kötődik a királynék városához. Ezen követelményen túl a mennyiségi keret is adott volt, a mininovella összesen 100 szavas lehetett.

Dióssy LászlóDióssy László

A díjátadón nem csupán a győztesek bejelentése volt nagy pillanat, ugyanis a zsűri által döntőbe jutott versenyzők írásait kötetbe foglalták, amit már a helyszínen kézbe lehetett venni. A közel hatszáz beérkezett pályázatból végül hetvennyolc került a válogatásba. Azon írások, melyek most nem kerültek a legjobbak közé, a Levéltárban olvashatók. A szakmai zsűri tagjai Nyáry Krisztián, Praznovszky Mihály és Géczi János voltak. A kötetben szereplő írások mellé illusztrációk is készültek, többek között Schmidt Kiara, helyi, tehetséges fiatal képzőművész munkája is látható a könyvben.

Kovács Attila, zongoristaKovács Attila, zongorista

A díjátadó kimondottan jó hangulatban telt, még műtárgylottót is rendeztek: három kép közül bármely jelenlévő letehette voksát, vagyis a telefonszámát az általa kedvelt műre. Az összegyűlt számokból a végén telefonon hívták fel a szerencsés nyertest, aki hazavihette az alkotást.

A nyertes novellákat Pap Lívia színésznő olvasta fel, valamint közreműködött Kovács Attila zongorista, és Kéri Márk, aki gitáros énekével teremtett bensőséges hangulatot. Fellépett továbbá egy gyermektáncos, Viktoria Podolskaya balettmester tanítványa, aki új színfoltként lepte meg a közönséget.

A győztes: Friedler MagdolnaA győztes: Friedler Magdolna

Közönségdíj: Déri Anna: Gyöngyvirágpresszó

Ifjúsági díj (tizennyolcév alatti): Korbély Emma: Resti

3. helyezett: Kéri Márk: Próbálom sűríteni a várost

2. helyezett: Bojtor Iván: Bázisugrás

1. helyezett: Friedler Magdolna: Télre eltett Veszprém 

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.