Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Milyen veszélyek leselkednek a nyuszidra a lakásban?

2022. október 12. 13:08

Nyuszitulajdonosként nyilvánvalóan tisztában vagy azzal, hogy a törpenyúl tartása nem merül ki annyiban, hogy a nyuszi ül a ketrecben, te pedig kívülről csodálod, mint egy akváriumi halat. Ha pedig most tervezel nyuszit vásárolni, akkor tudnod kell, hogy a törpenyúl egy nagyon szociális állat, sokat kell vele foglalkozni, ragaszkodik a gazdihoz, és imád szabadon ugrabugrálni a lakásban.

Amennyire csak tudod, hagyd őt szabadon mászkálni, ezáltal felfedezheti a lakást és remekül lefoglalja magát. Ha szobatiszta a nyuszid, akkor azon sem kell aggódnod, hogy odapisil a lakás különböző pontjaira, mert a dolgát elvégezni vissza fog ugrálni a ketrecébe. Az Ugrifüles Webáruház törpenyúl ketrecét akár egész napra is nyitva hagyhatod! Lássuk tehát, hogy mire ügyelj, amikor a nyuszid szabadon mászkál a lakásban!

Tegyél le minél több szőnyeget oda, ahol a nyuszid van!

A nyulak talpa ugyanis nem olyan, mint a többi háziállatodé. A macskák és a kutyák tappancsai talppárnákkal rendelkeznek, így nem csúszkálnak a padlón, a nyúl talpa azonban puha és szőrös, így a padlón könnyen elcsúszik. Ez nagyon veszélyes számára, hiszen vékony csontjai könnyen eltörnek, vagy a gerince is megsérülhet.

Az összes vezetéket, kábelt rejtsd el!

A nyuszik rágcsálók, ezért szinte folyamatosan keresik, hogy mit tudnának megenni. Különösen szeretik az ágakat és egyéb vékony dolgokat. A vezetékek pont beleillenek ebbe az elképzelésükbe, ezért pillanatok alatt megtalálják és elrágják. Amennyiben a vezeték áram alatt van, akkor az állat súlyos áramütést szenvedhet, illetve égési sérülések érhetik. Takard el tehát az összes konnektort és a fal mellett futó vezetékeket, hogy semmiképpen ne tudjanak hozzáférni!

Nézz utána, hogy mérgező-e a szobanövényed!

Azt gondolhatnánk, hogy a nyúl ösztönösen tudni fogja, hogy mi ehető a számára és mi nem. A természetben szabadon élő nyulak természetesen képesek erre, azonban a lakásban élő nyuszi boldogan fogja megtalálni a zöld növényedet, és mivel nincs lehetősége válogatni különböző növények között, így csak a számára hozzáférhetőt fogja megrágcsálni. Ha mérgező a szobanövényed, akkor tedd el onnan, ahol a nyuszi van!

Tárgyak, amik rádőlhetnek

Óvd a nyuszit a leeső, felboruló tárgyaktól, vagy amiktől megsérülhet, például a ventilátortól vagy a fűtőtesttől. A kedvenced kíváncsi természetű, odadugja az orrát mindenhez, és ezek a dolgok könnyen megsérthetik.

Bármilyen étel, ital, tisztítószer, amit megehet

Ne hagyj kint emberi ételt, tisztítószert ott, ahol a nyuszid van. Az emberi ételek nem neki valók, kényes bélrendszere hamar megbetegedhet tőle. A tisztítószerek, egyéb vegyszerek megrágása pedig akár a nyuszi halálához is vezethet!

Műanyag szatyrot se hagyj kint, mert kíváncsi nyuszid ebbe is könnyen belegabalyodhat és a fejére szorulva fulladást okozhat! Ha odafigyelsz ezekre a dolgokra, akkor kedvenced boldogan fogja idejét a ketrecen kívül tölteni, és neked sem kell aggódnod érte!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.