Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A válságokban fejlődött leginkább a Beurer

2022. október 12. 15:30
Fennállásának harmincéves jubileumát ünnepelte szerdán a Beurer-Hungaria Kft.

A kerek évforduló alkalmából szervezett összejövetelen Soós Csaba ügyvezető igazgató elevenítette fel a cég történetének fontosabb mérföldköveit. 

A Beurer GmbH egy német családi vállalkozás, amit 1919-ben alapítottak Ulmban. A központja a mai napig itt található, és az alapító család immár negyedik generációja vezeti a vállalatot. A cégcsoport több mint 1700 munkavállalót foglalkoztat, ötszáz féle terméket gyárt és több mint 400 millió eurós árbevételt termel. A céget ágymelegítők gyártására hozták létre, portfoliójukban mára a szépségápolási termékektől a gyermekápolási eszközökig termékek széles spektruma szerepel. 

A magyarországi leányvállalatot 1992-ben alapították, azóta működik Veszprémben, jelenleg közel 42 ezer négyzetméteres telken csaknem 12 ezer m2 alapterületű épületekkel. A veszprémi üzemben ágymelegítőket, melegítő párnákat, infra lámpákat, orvosi maszkokat, vérnyomásmérőt, érintésmentes lázmérőt gyártanak, melyek a tervezéstől a szériagyártásig teljes egészében a Beurer berkein belül készülnek. 

Az ügyvezető néhány érzékletes szám segítségével érzékeltette a különbséget az első év és a jelenkor között. Míg 1992-ben negyvenezer melegítőpárnát készítettek el, idén a hárommilliós darabszámot is meghaladják, ami rekord a cég történetében. Harminc évvel ezelőtt hat fővel kezdték meg a termelést, ma 322 fő dolgozik a cégnél. Az éves árbevétel a kezdeti 201 ezer euróról 37 millió euróig emelkedett.

A szerdai rendezvény több vendége is felszólalt az ügyvezető előadását követően. Ovádi Péter parlamenti képviselő megköszönte a cégnek, hogy harminc éve adnak munkát és tartanak el veszprémi családokat. Megjegyezte: azok a társaságok, ahol felkészült igazgató és kollektíva van, azok a nehéz időszakban is helyt tudnak állni, ahogy ez a koronavírus-járvány idején is bebizonyosodott. A Beurer egyébként kifejezetten jól jött ki a covid időszakából: ekkor ugrott 400 millió euró fölé az árbevételük, és az energiaválság is új lehetőséget teremtett számukra: nagyot nőtt az ágymelegítők iránti kereslet, hiszen olcsóbb a takaró alatt meleget csinálni, mint az egész szobában – részben ennek is tudható be az idei rekord termelés. 

Porga Gyula polgármester arra emlékeztetett: a kilencvenes évek elején, a rendszerváltás utáni években nagy bátorságra volt szükség a vállalkozások, közösségek létrehozásához, hiszen járatlan útra kellett lépniük azoknak, akik ilyesmiben gondolkoztak. Annak idején óriási kockázatot vállaltak azok, akik mégis belevágtak, és sok cég nem is élt hosszú életet, néhány év működés után megszűnt, és ma már nyomuk sem maradt a városban. Hálások lehetünk azonban azoknak a gazdasági társaságoknak, akik végigjárták ezt az iskolát, megküzdöttek a veszélyekkel és példát mutattak az utánuk jövőknek. A polgármester hozzátette: napjainkban Veszprém évről évre előkelő helyen szerepel az élhetőségi rangsorokban, és ebben nagy szerepük van a munkáltatóknak és a munkahelyi kollektíváknak is, hiszen gyakran több időt töltünk el ezekben a közösségekben, mint a családunkkal. 

Ezt a gondolatot fűzte tovább Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője, aki rámutatott: a Beurernél emberként tekintenek a munkavállalókra, igyekeznek megteremteni a megfelelő munkakörülményeket például szociális helyiségek biztosításával, a dolgozókat béren kívüli juttatásokkal támogatják – nem csoda, hogy sokan hűségesen kitartanak a vállalat mellett, és nagy létszámban vannak azok, akik már több mint tíz éve dolgoznak a cégnél. 

A Beurert dicsérte Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, aki elmondta: a társaság hosszú ideje prosperál, évek óta az első harmadban szerepel a megye top 100 vállalkozásának listáján, helyt áll a piacon és folyamatos export értékesítésre képes, ami Magyarországon még mindig ritkaságszámba megy. 

A beszédeket követően a résztvevők vezetett gyárlátogatás keretében tekinthették meg az üzemegységeket. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.