Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A válságokban fejlődött leginkább a Beurer

2022. október 12. 15:30
Fennállásának harmincéves jubileumát ünnepelte szerdán a Beurer-Hungaria Kft.

A kerek évforduló alkalmából szervezett összejövetelen Soós Csaba ügyvezető igazgató elevenítette fel a cég történetének fontosabb mérföldköveit. 

A Beurer GmbH egy német családi vállalkozás, amit 1919-ben alapítottak Ulmban. A központja a mai napig itt található, és az alapító család immár negyedik generációja vezeti a vállalatot. A cégcsoport több mint 1700 munkavállalót foglalkoztat, ötszáz féle terméket gyárt és több mint 400 millió eurós árbevételt termel. A céget ágymelegítők gyártására hozták létre, portfoliójukban mára a szépségápolási termékektől a gyermekápolási eszközökig termékek széles spektruma szerepel. 

A magyarországi leányvállalatot 1992-ben alapították, azóta működik Veszprémben, jelenleg közel 42 ezer négyzetméteres telken csaknem 12 ezer m2 alapterületű épületekkel. A veszprémi üzemben ágymelegítőket, melegítő párnákat, infra lámpákat, orvosi maszkokat, vérnyomásmérőt, érintésmentes lázmérőt gyártanak, melyek a tervezéstől a szériagyártásig teljes egészében a Beurer berkein belül készülnek. 

Az ügyvezető néhány érzékletes szám segítségével érzékeltette a különbséget az első év és a jelenkor között. Míg 1992-ben negyvenezer melegítőpárnát készítettek el, idén a hárommilliós darabszámot is meghaladják, ami rekord a cég történetében. Harminc évvel ezelőtt hat fővel kezdték meg a termelést, ma 322 fő dolgozik a cégnél. Az éves árbevétel a kezdeti 201 ezer euróról 37 millió euróig emelkedett.

A szerdai rendezvény több vendége is felszólalt az ügyvezető előadását követően. Ovádi Péter parlamenti képviselő megköszönte a cégnek, hogy harminc éve adnak munkát és tartanak el veszprémi családokat. Megjegyezte: azok a társaságok, ahol felkészült igazgató és kollektíva van, azok a nehéz időszakban is helyt tudnak állni, ahogy ez a koronavírus-járvány idején is bebizonyosodott. A Beurer egyébként kifejezetten jól jött ki a covid időszakából: ekkor ugrott 400 millió euró fölé az árbevételük, és az energiaválság is új lehetőséget teremtett számukra: nagyot nőtt az ágymelegítők iránti kereslet, hiszen olcsóbb a takaró alatt meleget csinálni, mint az egész szobában – részben ennek is tudható be az idei rekord termelés. 

Porga Gyula polgármester arra emlékeztetett: a kilencvenes évek elején, a rendszerváltás utáni években nagy bátorságra volt szükség a vállalkozások, közösségek létrehozásához, hiszen járatlan útra kellett lépniük azoknak, akik ilyesmiben gondolkoztak. Annak idején óriási kockázatot vállaltak azok, akik mégis belevágtak, és sok cég nem is élt hosszú életet, néhány év működés után megszűnt, és ma már nyomuk sem maradt a városban. Hálások lehetünk azonban azoknak a gazdasági társaságoknak, akik végigjárták ezt az iskolát, megküzdöttek a veszélyekkel és példát mutattak az utánuk jövőknek. A polgármester hozzátette: napjainkban Veszprém évről évre előkelő helyen szerepel az élhetőségi rangsorokban, és ebben nagy szerepük van a munkáltatóknak és a munkahelyi kollektíváknak is, hiszen gyakran több időt töltünk el ezekben a közösségekben, mint a családunkkal. 

Ezt a gondolatot fűzte tovább Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője, aki rámutatott: a Beurernél emberként tekintenek a munkavállalókra, igyekeznek megteremteni a megfelelő munkakörülményeket például szociális helyiségek biztosításával, a dolgozókat béren kívüli juttatásokkal támogatják – nem csoda, hogy sokan hűségesen kitartanak a vállalat mellett, és nagy létszámban vannak azok, akik már több mint tíz éve dolgoznak a cégnél. 

A Beurert dicsérte Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, aki elmondta: a társaság hosszú ideje prosperál, évek óta az első harmadban szerepel a megye top 100 vállalkozásának listáján, helyt áll a piacon és folyamatos export értékesítésre képes, ami Magyarországon még mindig ritkaságszámba megy. 

A beszédeket követően a résztvevők vezetett gyárlátogatás keretében tekinthették meg az üzemegységeket. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem, ezért a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében. Kilátásba helyezte a magyar gyermekvédelmi rendszer megerősítését, beszélt Magyarország zöldátállásáról, és arról is, hogy a parlament a tavaszi ülésszak kezdetén ratifikálhatja Svédország NATO-csatlakozását. A '23-as extra nehéz évből sikerült "ép bőrrel kikecmeregni", az eredményekkel "nem lehetünk elégedetlenek" - jelentette ki Orbán. 2024. február 17. 17:44 Hogyan nőhetett az adóbevétel Veszprémben, ha az önkormányzat nem is emelt adót? gazdaság Hogyan nőhetett az adóbevétel Veszprémben, ha az önkormányzat nem is emelt adót? Veszprém bevételének több, mint negyedét a helyi adókból befolyt pénzek teszik ki 2024-ben, az önkormányzat mégsem emelte meg a helyi adókat és tudomásunk szerint nem is tervez ilyet. Valójában egy egyszerű matekpélda választ ad a miértre, ami mögött viszont már egy minden mindennel összefüggő rendszer képe jelenik meg. 2024. február 15. 16:09 Veszprémi családi vállalkozás az Agrármarketing-díj arany minősítésű nyertese Veszprémi családi vállalkozás az Agrármarketing-díj arany minősítésű nyertese Először osztották ki hazánkban az Agrármarketing-díjat, melyre több kategóriában pályázhatott az agrárvilág szinte összes szereplője.  Az arany minősítésű díjat egy veszprémi családi vállalkozás, a Greenman Kft. vihette el azzal, hogy rövid idő alatt sikerült igazi “love branddé” válnia a testimonial marketing révén: kommunikációjában átadta a szót a vásárlóinak. A díj átadására az Év Agrárembere 10. jubileumi ünnepségén került sor. 2024. február 12. 12:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.