2023. március 30.
//
Zalán névnap

Tökölős nap és vásár Királyszentistvánon

2022. október 15. 14:00
Már a második alkalommal rendezték meg a térség településének lakóival a jóhangulatú, őszies eseményt.

A „tök jó nap” kifejezéssel egész nap dobálózni lehetett, hiszen az időjárás rendkívül kedvező volt a mulatságra. A rendezvényen nem csupán a királyszentistvániak vettek részt, de Vilonyáról, Hajmáskérről, Balatonfűzfőről, Sólyról és Litérről is képviseltették magukat.

A tökölős napon Ovádi Péter országgyűlési képviselő is megosztotta gondolatait. Számára rendkívül fontos, hogy térségben gondolkodjunk, ne pedig egy faluban. A szóban forgó esemény is kiváló alkalom, hogy még jobban összekovácsolódjanak a különböző települések lakói.

A tökös nap egyik kiemelkedő eseménye a tökök idézőjeles lemérése volt, hiszen végül mérlegre nem is volt szükség.  A versenyt mindenki rendkívül komolyan vette, első helyen pedig Sóly végzett. Kaptur József, a győztes község polgármestere elmondta, Martonvásárról szerezte a 64 kilós tököt.

A második helyen Balatonfűzfő végzett, méghozzá egy cecei tökkel. A megosztott harmadik helynek Királyszentistván, Hajmáskér és Vilonya örülhetett.

A rendezvényen többek között a litéri Farkasodu Taekwon-do Egyesület tartott bemutatót.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.