Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ovádi: a lelkeken nem fog a puskagolyó

2022. október 23. 8:57
Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek pénteken Hajmáskéren.

A település művelődési házában a Gábor Áron Általános Iskola tanulói és a Vadgesztenye népdalkör műsorával emlékeztek meg a szabadságharc hőseiről. 

Az ünnepség szónoka Ovádi Péter parlamenti képviselő volt, aki rámutatott: 1956. október 23. sokkal többet jelent egy dátumnál vagy történelmi eseménynél: az akkori történések a mai napig kísérnek minket, hiszen amikor egy idegen hatalom próbálja meg elvenni a szabadságot, az összekovácsolja a nemzetet. Ovádi hozzátette: azok a népek, amelyeknek nem kellett megvívniuk a saját szabadságukért, nem értik, mi miért nem hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettünk. 

A képviselő azt mondta: 1956-ban együtt dobbant a nemzet szíve, nem számított, hogy tanár vagy munkás, fővárosi vagy hajmáskéri volt-e az, aki kiállt a szabadságért. Mint mondta, a puskagolyó ugyan kiolthat egy életet, de a lélek ellen mit sem érnek a fegyverek, a szabadságvágy 1956 után is ott élt az összes magyar lakásban, még ha csak suttogva beszléhettünk is róla, a magyarok nem felejtették el annak a dicsőséges 12 napnak az emlékét.  

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Brusznyai Árpádra emlékeztek Brusznyai Árpád Brusznyai Árpádra emlékeztek Dr. Brusznyai Árpád halálának 65. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak hétfő este. 2023. január 10. 8:45 A veszprémi néma nők félelmet keltettek a szolgalelkű hatalom kiszolgálóiban 1956 A veszprémi néma nők félelmet keltettek a szolgalelkű hatalom kiszolgálóiban December 6-án hagyományos jelleggel megtartották az 1956-os veszprémi néma nőtüntetésre való megemlékezést az Óváros téren. Az ünnepségen elhangzott: Veszprém első vidéki városként csatlakozott a tüntetéshez, ahol a felejtés ellen, az élet nevében emelték fel a hangjukat az elődök. 2022. december 7. 11:03 Rétvári Bence Veszprémben: minden nemzet természetes létállapota a szabadság Rétvári Bence Veszprémben: minden nemzet természetes létállapota a szabadság November 4-én, az 56-os forradalom leverésének évfordulóján Veszprémben is tartottak megemlékezést a Színházkertben álló kopjafánál. Az ünnepségen, amit a veszprémi KDNP szervezett a megemlékező beszédet Rétvári Bence, államtitkár mondta, aki történelmi távlatokból és aktuálpolitikai szempontból is levonta a következtetéseket a 20. századi magyar forradalomról. 2022. november 5. 12:00 Porga: a veszprémiek békét akarnak 1956 Porga: a veszprémiek békét akarnak A Megyeház téren emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira és hőseire Veszprémben vasárnap este. A megemlékezésen Porga Gyula polgármester mondott beszédet. 2022. október 23. 20:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.