Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csáth-Kosztolányi irodalmi hagyatékkal gazdagodott a Pannon Egyetem

2022. október 25. 4:00
Az Egyetem vezetősége nem mindennapi sajtótájékoztatóra invitálta a sajtó képviselőit, hiszen a Csáth Géza-Kosztolányi Dezső hagyatékának Veszprémbe érkezését ünnepelték.

Az Egyetem vezetősége nem mindennapi sajtótájékoztatóra invitálta a sajtó képviselőit, hiszen a Csáth Géza-Kosztolányi Dezső hagyatékának Veszprémbe érkezését ünnepelték.

A Pannon Egyetem együttműködési megállapodást kötött az Országos Széchényi Könyvtárral (OSZK), amelynek keretében a nemzeti könyvtár szakmai támogatást nyújt az egyetem muzeális különgyűjteményének gondozásához.

A kéziratokból, gépiratokból és fényképekből álló dokumentumegyüttes szakmai felügyelete már a Sziveri Intézet hatásköre, melynek vezetője a Kosztolányi-kutató Arany Zsuzsanna. A hagyaték pontos helye az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont épületében, a Különgyűjteményi Kutatóteremben lesz.

Az ünnepélyes átadón részt vett többek között Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány Kuratórium elnöke, Gelencsér András, az egyetem rektora, Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott, egyedül a kulturális befektetés az, ami mindig megtérül. Kosztolányi irodalmát egyedülálló kincsként definiálta, mely mostantól ilyen módon is gazdagítja az egyetemet. A rendezvény végén szakmai előadások is voltak, többek között Arany Zsuzsanna adott átfogó és izgalmas képet a Kosztolányi munkásságáról.

Szabó Eszter
további cikkek
A szépség filozófiája volt terítéken a Pannon Kultúrklubban A szépség filozófiája volt terítéken a Pannon Kultúrklubban A Pannon Kultúrklub 3.0. eseménye A szépség filozófiája címet kapta. Az EKF támogatásával megvalósuló beszélgetéseket már harmadik éve szervezi a Pannon Egyetem, az új tanévben ez volt az első. A rendezvény vendégei Pataki Ági sztármodell, filmproducer, valamint Kajdi Csaba modellügynök, influenszer volt. A beszélgetést András Ferenc filozófus vezette. 2023. szeptember 20. 15:46 Huszadik évfordulóját ünnepli a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara Huszadik évfordulóját ünnepli a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara Ünnepélyes keretek között nyitották meg az új tanévet, az elmúlt évek legsikeresebb felsőoktatási felvételi időszakát koronázta meg a ceremónia, ami egyben központi évnyitó volt. Egyúttal megemlékeztek dr. Gaál Zoltán professzor emeritusról, s felavatták az egyetem korábbi rektorának szobrát. 2023. szeptember 11. 21:43 Istent nem lehet megismerni az ember nélkül Istent nem lehet megismerni az ember nélkül Csütörtök délelőtt megtartotta ünnepi tanévnyitóját a Veszprémi Érseki Főiskola. Idén összesen 177 új hallgató kezdi meg tanulmányait. 2023. szeptember 7. 22:02 Új üveg szakirányú továbbképzés indul a Pannon Egyetemen Új üveg szakirányú továbbképzés indul a Pannon Egyetemen A Glass Art NOW! magyar üvegművészetet ünneplő velencei kiállításának megnyitóján együttműködési keretszerződést írt alá a Pannon Egyetem és Bohus-Lugossy Alapítvány. A The Venice Glass Week keretében megvalósuló egyedülálló üvegművészeti kiállítás ingyenesen látogatható szeptember 15-ig. 2023. szeptember 6. 11:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.