Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csáth-Kosztolányi irodalmi hagyatékkal gazdagodott a Pannon Egyetem

2022. október 25. 4:00
Az Egyetem vezetősége nem mindennapi sajtótájékoztatóra invitálta a sajtó képviselőit, hiszen a Csáth Géza-Kosztolányi Dezső hagyatékának Veszprémbe érkezését ünnepelték.

Az Egyetem vezetősége nem mindennapi sajtótájékoztatóra invitálta a sajtó képviselőit, hiszen a Csáth Géza-Kosztolányi Dezső hagyatékának Veszprémbe érkezését ünnepelték.

A Pannon Egyetem együttműködési megállapodást kötött az Országos Széchényi Könyvtárral (OSZK), amelynek keretében a nemzeti könyvtár szakmai támogatást nyújt az egyetem muzeális különgyűjteményének gondozásához.

A kéziratokból, gépiratokból és fényképekből álló dokumentumegyüttes szakmai felügyelete már a Sziveri Intézet hatásköre, melynek vezetője a Kosztolányi-kutató Arany Zsuzsanna. A hagyaték pontos helye az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont épületében, a Különgyűjteményi Kutatóteremben lesz.

Az ünnepélyes átadón részt vett többek között Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány Kuratórium elnöke, Gelencsér András, az egyetem rektora, Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő.

Navracsics Tibor úgy fogalmazott, egyedül a kulturális befektetés az, ami mindig megtérül. Kosztolányi irodalmát egyedülálló kincsként definiálta, mely mostantól ilyen módon is gazdagítja az egyetemet. A rendezvény végén szakmai előadások is voltak, többek között Arany Zsuzsanna adott átfogó és izgalmas képet a Kosztolányi munkásságáról.

Szabó Eszter
további cikkek
1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. 2024. április 19. 22:43 Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.