Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A bingó története: Hogyan kezdődött és hová tart?

2022. október 25. 8:52

A bingó a világ egyik legnépszerűbb játéka, amelyet minden korosztály élvez. De honnan ered, és hogyan vált ilyen népszerűvé? Ez a cikk a bingó történetét tárja fel, az olaszországi eredetétől kezdve a jelenlegi, világszerte tapasztalható népszerűségéig. Azt is megvizsgáljuk, hogy merre tart a bingó a jövőben, és milyen új fejlemények várhatnak erre a klasszikus játékra. Tehát, ha érdekli, hogy mindent meg tudjon a bongóról, olvasson tovább!

Látogasson el a Hotslots élő kaszinó, ahol még többet megtudhat a szerencsejátékokról és a kaszinójátékok ról.

Mi a bingó és honnan származik?

A bingó egy sok éve létező hagyományos játék, amelynek lényege, hogy a kártyán kihúzzuk a számokat, amikor azokat felolvassák. Az a játékos, aki elsőként végez, megnyeri a játékot. A bingót a 16. században Olaszországban játszották, majd gyorsan elterjedt egész Európában. Észak-Amerikába a 19. század elején jutott el, és némileg megváltoztatták, hogy a számozott golyók helyett játékkártyákat használjanak benne.

A történelem során az emberek a menekülés egyik formájaként fordultak a játékokhoz, és ez különösen igaz volt a nagy gazdasági világválság idején. Annak érdekében, hogy elfelejtsük a gondjaikat, az emberek olyan olcsó szórakozási lehetőségeket kerestek, mint a bingó. Ma ezt a játékot minden korosztály élvezheti, és online és személyesen is játszható.

Hogyan kell bingózni

A játék célja, hogy a bingó kártyán szereplő számok egyezzenek meg a kihirdetett számokkal. Az nyer, aki elsőként teljesíti a mintát, vagy aki először fedezi le az összes mezőt. Íme egy rövid magyarázat a játékmenetről:

Minden játékos kap egy 25 négyzetből álló bingo kártyát. A négyzetek öt oszlopba vannak rendezve, és minden oszlopban öt szám található.

A hívó véletlenszerűen választotta ki a számokkal ellátott bingó golyókat egy zsákból vagy tartályból, és ahogyan kihúzzák őket, bejelenti a játékosoknak.

A játékosok megnézik a bingó kártyájukat, hogy a hívott szám szerepel-e rajta. Ha megvan, akkor egy speciális jelölővel jelölik.

A játékot akkor nyerik meg, ha egy játékosnak öt találat van egymás után vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan.

Bármelyik bingóteremben játszhatsz, vagy csatlakozhatsz egy bingó klubhoz, hogy rendszeresen játszhass. Az online bingózás hoz weboldalakat is fel kereshetsz. A technológiának köszönhetően ma már otthonról is játszhatsz bingót.

Hogyan váltak népszerűvé a bingójátékok az Egyesült Államokban?

A bingó játékok népszerűsége az 1920-as években ugrásszerűen megnőtt az Egyesült Államokban. Az egyik fő vonzereje az volt, hogy minden korosztály és minden háttérrel rendelkező ember játszhatott. A bingót társas játékként is hirdették, amely okot adott az egyéneknek arra, hogy összejöjjenek és kapcsolatba lépjenek egymással.

A játék könnyen érthető volt, így sokan csatlakozhattak a szórakozáshoz. Ahogy egyre többen kezdtek érdeklődni a bingó iránt, különböző változatok kezdtek kialakulni, mint például a speed bingo és a blackout bingo. Napjainkban a bingó még mindig amerikaiak millióinak kedvelt tevékenysége évente.

A modern bingó bizonytalan jövője

Bár a bingó régóta kedvelt játék, az utóbbi években megkérdőjeleződött a jövője. 2005 óta az Egyesült Királyságban a bingó termek száma a felére csökkent, és a játékosok átlagéletkora ma már 60 év. Mivel a fiatalabb generáció inkább online játékokkal tölti szabadidejét, vagy bárokban szocializálódik, úgy tűnik, hogy a bingó a kihalás felé tart.

Bár egyesek szerint a bingó kihalóban van, még mindig rengeteg hűséges rajongó van. És úgy tűnik, hogy a játék új közönség számára is kezd vonzóvá válni. Egyre több bingó klubban rendeznek különleges eseményeket, például tematikus esteket és DJ-esteket. Még a szabadtéri játékok is egyre népszerűbbek a parkokban és a strandokon. Tehát bár nem tudjuk, mit hoz a jövő a bingó számára, úgy tűnik, hogy a játék még egy darabig fennmarad.

A bingó szerencsejátéknak minősülő formája körüli vita

Az elmúlt években, ahogy a szerencsejátékok egyre inkább elterjedtek a társadalomban, felerősödött a vita arról, hogy a bingó játék a szerencsejáték egyik formája-e. Néhány kulcsfontosságú tényező hozzájárult ehhez a növekvő vitához.

Bár a modern bingó magában foglalja a nyereményekért való pénzkihelyezést, egyesek szerint a pénzkihelyezés összege alacsony, és a nyerés valószínűsége nem nagy. E logika szerint a bingózás nem számít szerencsejátéknak.

Másodszor, a bingót gyakran jótékonysági célok támogatására játsszák. A játékra fordított pénzt az emberek általában jótékony célokra fordítják, amit egyesek a szerencsejátékokból származó bevételek hasznos felhasználási módjának tekintenek.

Arról nem is beszélve, hogy a bingó nagyrészt társadalmi tevékenységnek számít. Ebből következően sokan élvezetesebb nem találják, ha a szeretteinkkel együtt játszanak, mint egyedül. Ezáltal a szerencsejáték inkább tűnik szórakozásnak, mint függőségnek.

A bingózó emberek száma az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt, és ez valószínűleg nem fog egyhamar megváltozni. Azzal, hogy egyre több állam legalizálja a szerencsejátékot, egyre homályosabbá válik annak meghatározása, hogy mit jelent a bingózás.

Az online bingó felemelkedése

Az online bingó játék népszerűsége az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt, és egyre többen jelentkeznek be a bingó oldalakra, hogy játszhassanak. A népszerűség növekedésének számos oka van, kezdve az online játék kényelméről kezdve az online bingo oldalak széles választéka. Bármi legyen is az ok, kétségtelen, hogy az online bingó itt van, hogy maradjon.

Az online bingó egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy a nap bármely szakában játszható. Akár korán kelő madár, akár éjszakai bagoly vagy, mindig van játék, amit játszhatsz. És mivel az online bingo oldalak már a nap 24 órájában elérhetőek, akkor játszhatsz, amikor csak akarsz. Ráadásul ki sem kell mozdulnod otthonról, hogy élvezhesd a bingo játékot - csak egy internet kapcsolatra van szükséged, és máris indulhatsz.

Akár tapasztalt bingó játékos vagy, akár teljesen új vagy a játékban, van egy online bingó oldal, amelyik megfelel neked. Mivel ilyen sokféle oldal közül választhatsz, biztosan találsz olyat, amelyik megfelel az igényeimnek. 

A bingózás függőséget okozhat?

Bár a bingót általában az idősek játékaként ismerik, a bingó nagyon is függőséget okozhat. A bingó szépsége abban rejlik, hogy bárki néhány perc alatt megtanulhatja, hogyan kell játszani. Ráadásul mindig van esély arra, hogy játék közben pénzt keressünk, ami még inkább megéri az időt.

A bingó egyik fő problémája, hogy nehéz leszokni róla, ha egyszer elkezdesz játszani. A játék arra készült, hogy a játékosokat lekösse, és a nyerés jutalmazó érzése olyan visszacsatolási hurkot hozhat létre, amely visszatérésre ösztönzi az embereket.

Sajnos ez néha ahhoz vezethet, hogy az emberek káros megküzdési mechanizmusokat alakítanak ki, például túlköltekeznek, vagy lerázzák a munkát és más fontos kötelességeket, hogy játszhassanak.

Ha úgy találod, hogy a bingó uralja a gondolataidat, vagy ha kifogásokat találsz arra, hogy otthon maradj és játssz ahelyett, hogy elmennél a barátaimmal szórakozni, akkor lehet, hogy itt az ideje egy kis szünetnek.

Következtetés

Bár a bingó nem olyan intenzív, mint a szerencsejáték, mégis függőséget okozhat. A bingót az különbözteti meg az illegális szerencsejátékoktól, hogy a szerencse nagyobb szerepet játszik, mint az ügyesség vagy a stratégia.

Az egyének bingó játék-függőséget alakíthatnak ki, és elveszíthetik a más célokra szánt pénzüket. A bingó társasjáték, ezért az emberek belekerülhetnek abba, hogy megpróbálják megnyerni a játékot, és versenyezni akarnak a többi játékossal.

A bingó azonban nem illegális, és nem számít szerencsejátéknak ugyanolyan értelemben, mint más kaszinójátékok. Ez azt jelenti, hogy az emberek anélkül játszhatnak bingót, hogy aggódniuk kellene a törvények megszegése miatt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.