Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Okos ötletek, hogy több tér legyen otthon

2022. október 25. 9:29

Költözéskor vagy egy kisebb lakás, lakótér átrendezésekor sok esetben tanácstalanul áll az ember lánya vagy fia, és nem is tudja igazán, hogy mitévő legyen. Mert ugye kell a hely a már összegyűlt, olykor azért túl sok holminak, de azért a szellősség és a kellemes enteriőr megteremtése is ildomos lenne.

Ilyenkor persze érthetetlennek tűnik, hogyan is kerülhetett a lakásba annyi lábbeli vagy ruha. Biztos valami varázsló intett a pálcájával, és egyszer csak tele lett velük a gardróbszekrény. Nos, ha ez a helyzet, akkor vagy szólni kell a varázslónak, hogy segítsen, vagy okosan teret kell nyerni.

Hogy ne legyen zsúfolt

Érdemes ez ügyben felkeresnie a butorpiac.hu gardróbok kollekcióját, ahol számos nagyon praktikus és hasznos termékre találhat, amelyekkel aztán a ruhák és az egyéb felszerelések mindig rendezetten és könnyen áttekinthetően várják, míg újra előveszi és használja őket.

A megfontoltan kiválasztott minőségi bútorokkal ugyanis igazán gyorsan és egyszerűen orvosolható az esetleges térhiány az egyes helyiségekben. A zsúfoltság nem csak nem szép, hanem nagyon rossz hatással lehet a kedélyállapotra is, ahogy azt számos megfigyelés is igazolta. Pedig a fő cél az, hogy a mindennapokban jól érezzük magunkat és kellemes környezetben pihenjük ki a mindennapok megpróbáltatásait.

A raktár-feeling kerülése

A szakemberek szerint érdemes alaposan átgondolni, hogy melyik helyiségnek mi legyen a funkciója. Persze a kisebb alapterületű lakásokban óhatatlanul több szerepe lehet egy-egy szobának. Ilyen esetben sem érdemes azonban telezsúfolni azokat sok berendezéssel.

Emellett lényeges, hogy megfelelő legyen a rend ott. Ez különösen igaz, ha egy stílusirányzat az uralkodó, hiszen csak így tud majd érvényesülni a sok egyedi jellegzetesség vagy a dekorelemek.

Vannak viszont olyan területek, amelyeket furfangosan lehet tárolóhellyé alakítani. Például a lépcsők alatti részek nagyon jól hasznosíthatók: polcokat és szekrényeket lehet alájuk tenni, és máris lesz pakolóhely és szabad hely is. Kettőt egy csapásra!

Apró trükkök

Hogy a lakásbelső áttekinthető és rendezett lehessen, a konyhában például rengeteg hasznos hely nyerhető jó magas konyhaszekrényekkel. A felső részekre a nem túl gyakran használt eszközöket lehet rejteni.

Egy kis alapterületű gyerekszobában, ha az kellő magassággal rendelkezik, egy emeletes ágy nagyon sokat segíthet, hiszen így majd sokkal több tér marad játékra. Plusz tárolóhelyet biztosíthatnak a magasító szekrények is, amelyeket fel lehet tenni az alsókra és a többfunkciós bútorok is nagyon praktikusak.

A hátlap nélküli polcokkal és a világos színekkel optikailag nagyobbnak lehet érzékelni a teret, különösen jók erre a célra a pasztellárnyalatok meleg színű elemekkel kombinálva. Egy jól elhelyezett tükör pedig a beáramló természetes fényt nagyszerűen megsokszorozhatja, ezzel pedig a tér sokkal vidámabbnak és kellemesebbnek tűnik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.