Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közeleg a halottak napja, íme néhány tudnivaló a temetőlátogatóknak

2022. október 27. 13:05
A VKSZ szerda reggel az Alsóvárosi temetőben számolt be azokról a részletekről, melyeket érdemes tudni, ha a mindenszentek és a halottak napján akár gyalog, akár gépjárművel menne a temetőbe.

Október 31-ig minden nap van lehetőség, hogy nem csupán gyalog, de gépjárművel is behajthassanak a temetőkbe, viszont november elsején a Vámosi úti temetőben bezárják a kapukat, és még a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező sofőröknek sem engedélyezett a behajtás, a megnövekedő gyalogosforgalom miatt. A korlátozás kizárólag mindenszentek napjára vonatkozik, az előtte és utána lévő napokon ismét szabadon lehet behajtani 7.00-20.00 óra között.

Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója ismertette, hogy idén először csatlakoznak az országos mindenszenteki mécsesgyújtásra. Ennek kapcsán november elsején a Vámosi úti temető ravatalozó előtti területén a látogatók segítségével egy kereszt alakzatot formálnak, körülbelül 500 mécsesből. A közös gyújtás 16 órától kezdődik.

Temesvári beszámolt arról is, a Nemzeti Örökség Intézettel együttműködve egy új útbaigazító táblát, egy úgynevezett okos parcellakövet helyeztek az Alsóvárosi temetőbe, ezzel is jelezve a temetőben található és a Nemzeti Sírkert részét képző neves veszprémi elhunytak sírhelyeit. A parcellakövön látható QR kód beolvasásával az elhunytak életéről, munkásságáról is olvashatnak.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.