Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Újra Veszprémben a legígéretesebb magyar előadók showcase fesztiválja

2022. november 1. 9:05 // Forrás: VEB 2023
November 29. és 30. között Veszprémben mutatja be a hazai könnyűzenei színtér legaktuálisabb arcait a Music Hungary Konferencia & Showcase, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosával partnerségben.

Idén már másodszor rendezik meg a feltörekvő előadókat bemutató ingyenes showcase fesztiválját, amely három veszprémi helyszínen, több mint húsz nagyszerű produkciót mutat majd be, köztük ajsa luna, kristoaf, Brenka, Ekhoe, Hegedűs Józsi és a KACAJ.

2022. november 29. és 30. között a veszprémi Hangvillában rendezik meg a Music Hungary Konferenciát, rengeteg különféle zeneipari tartalmú előadással és kerekasztal beszélgetéssel. A tavalyi esemény sikereire alapozva, és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa zenei programjának alapértékeit képviselve idén is szerves része a konferenciának a showcase fesztivál, amelynek elsődleges célja, hogy itt találkozzanak a hazai zenei színtér szakemberei és a legaktuálisabb magyar előadók. A tavalyi showcase sikerét leginkább abban lehet mérni, hogy több, a fesztiválon fellépő előadó is látható volt a nyári fesztiválok line-upjában. A fesztiválra idén jelentkezni is lehetett, a 25-ös mezőnyből 20 előadót egy 6 fős kurátori csapat javasolt a programba, a nyílt pályázatra jelentkezők közül pedig 5 előadónak biztosítottak helyet.

A lineupban szerepel Hundred Sins, az egyik legizgalmasabb hazai producer, akinek több, mint 200.000 havi hallgatója van már Spotifyon és a showcase fesztiválon szintén fellépő kristoaffal közös melodráma című daluk nyolc hete toplistás a Petőfi Rádión. A kurátorok célja volt, hogy minél diverzebb listát állítsanak össze, így érkezik az egyik legjelentősebb nemzetközi metálfesztiválon, a Wacken Open Air-en fellépő RED SWAMP, a tavalyi év egyik legcsodálatosabb magyar számát jegyző folk-pop előadó, Hegedűs Józsi, vagy a kolozsvári Musspell, akik a Papírkutyás fellépésük előtt néhány héttel a showcase-en tavaly fellépő Deva előtt játszanak majd az Akvárium NagyHalljában. Külön öröm, hogy idén is képviselteti magát az egyik legmeghatározóbb, újhullámos zenei kollektíva, az On The Low, ráadásul olyan előadókat hoznak a Terembe, mint a trapet a punkpop felől megközelítő Filo, vagy az újgenerációs hip-hop egyik legnépszerűbb előadója, az ország minden pontján klubokat megtöltő Ekhoe. 

Ha már zenei kollektíváknál tartunk, fontos kiemelni az Expresszó színpadát megnyitó hari_drama-t, amiről Mushu Israel a következőt nyilatkozta: „A hari_drama nem zenekar, hanem egy szabadművészeti kollektíva, amelynek jelenleg is több, modulációs formációja van, ami azt jelenti, hogy a tagok bármilyen elrendezésben alkothatnak egymással együtt és egymástól függetlenül, egyesített név és szellemiség alatt. A lényeg az, hogy aki jófej és aki ráér, az összeáll király dolgokat teremteni. A jelszó: Tudatosságot minden helyzetbe. Mindig van jobb ötlet." A showcase-n fellép a jazz- és népzenei szcéna ismert zenészeiből álló Uljana Quartet, a hazai jazz egyik legizgalmasabb, legfrissebb fiatal hangja, a Nagy Emma Quintet, vagy a debüt lemezét a háromszoros Grammy-díjas producer és hangmérnökkel készítő LAIHO. Itt lesz Magyarország egyetlen katalán rumbát játszó zenekara is a MazsiMó-GipsyMó, ha pedig valaki önfeledt tombolásra vágyik, ne hagyja ki Django Reinhardt-féle cigány jazz és a Balkán vad bulijainak szellemiségének fúziójaként született Hét Hat Club, vagy a népzenei hagyományokat alternatív rockkal és rappel vegyítő KACAJ koncertjét.

A showcase fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre, koncertjei ingyenesen látogathatóak, míg a Music Hungary Konferencia jegyei az alábbi linken elérhetőek: https://tixa.hu/10musichungarykonferencia  
 

vehir.hu
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.