Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Balázs Péter rendezését mutatják be a Petőfi Színházban

2022. november 4. 4:01
László Miklós Illatszertár című művét a Kossuth-díjas Balázs Péter állította színpadra. A vígjáték egy igazi kikapcsolódós estét ígér.

A Veszprémi Petőfi Színház péntek este mutatja be új előadását, az Illatszertárt. A karácsony időszakában játszódó hangulatos vígjáték egy szerelmes, de viszályokkal teli történet. Ahogy a programfüzet írja:

Karácsony közeledik, a békebeli illatszertár forgalma a csúcson. Az egyik boltos, Asztalos úr eközben is szerelmes, és örül, hogy az ünnepet a még sosem látott kedvesével töltheti. De a bolt tulajdonosa, Hammerschmidt úr furcsán kezd viselkedni Asztalossal. Munkahelyi viszály az oka? A kiállhatatlan és ellenséges Balázs kisasszony – aki még a fogkrémes tubust sem tudja rendesen megtölteni – fúrja Asztalos urat? Vajon tényleg eléri, hogy éppen karácsony napján veszítse el az állását? Ráadásul a szerelme sem válaszol a levelére... Asztalos úr élete, úgy tűnik, visszavonhatatlanul rosszra fordul, éppen karácsony ünnepén. Vagy mégsem?

Árpád szerepében Keller Mártont láthatjuk majd, aki kérésünkre mesélt a karakteréről: "A viccesebb, nevettetőbb vonalat képviselem, ami egy hálás feladat. Árpád egy segéd a boltban, egy kifutófiú, aki biciklivel szállítja a termékeket, amik a boltban vannak. Aztán egy eset folytán ő is alkalmazottá válik, és egy szépen felöltözött fehér köpenyes úr lesz belőle. Hogy miért, arról nem beszélhetek, hiszen lelőném a poént.".

Amikor arról kérdeztük Mártont, hogy vannak-e azonosságok a szemlyisége és az általa megformált karakter között, így felelt: "Vannak hasonlóságok, hiszen magamat is egy bohókás figurának gondolom. A próbafolyamat egyébként fantasztikus volt, jó hangulatban telt, nagy megtiszteltetés, hogy Balázs Péterrel dolgozhattunk együtt.

Bár egy erdélyi turné megszakította a folyamatot, de úgy érzem, elkészültünk, nyugodt szívvel lépünk színpadra.

Nagyon hozzám nőtt a történet, mindenkinek ajánlom, aki egy estére szeretne megfeledkezni mindennapi gondjairól. Ráadásul minden benne van, ami egy színházi előadáshoz szükséges: lehet nevetni, miközben mély tartalma van a darabnak.".

Az előadásról bővebben itt olvashat. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.