Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Záró sajtóközlemény

2022. november 3. 15:22
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódó „Projektelőkészítési és lebonyolítási feladatok -Futókör a Séd-völgyben, Halle utcai parkoló, Játszóterek, Kiskuti Csárda” című projekt keretében, Halle utca parkoló felújítása A projekt támogatás összege: 61 425 794 Ft.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím viseléséhez kapcsolódó „Projektelőkészítési és lebonyolítási feladatok -Futókör a Séd-völgyben, Halle utcai parkoló, Játszóterek, Kiskuti Csárda” című projekt keretében többek között átfogó infrastrukturális fejlesztések megvalósítására kapott lehetőséget. A projekt során Halle utcai parkoló felújítására is sor került.

A Halle utca 5. számú társasház előtti útszakaszon 53 db merőleges várakozóhelyet alakítottak ki. A parkolóépítés miatt az úttest melletti zöldsáv megszűnt, a járda teljes mértékben átépült. A közvilágítási oszlopok az eredeti helyükön maradtak, 1,50 m széles kiemelt szegélyes középszigettel elválasztva a parkolóktól. Az északi oldali merőleges parkoló keleti irányban 4 db parkolóhellyel bővült. Az épületek bejárataihoz vezető behajtók megmaradtak. A beavatkozás miatt nem vágtak ki fákat, a kivitelezés során kiemelt figyelmet fordítottak azok megőrzésére. A tervezési terület nyugati részén jelölték ki a szelektív hulladékgyűjtő sziget és szemetes konténer helyét.

Ezek a fejlesztések is hozzájárulnak ahhoz, hogy az Európa Kulturális Fővárosa 2023 keretében a tervezett programok magas színvonalon, a legideálisabb környezetben valósuljanak meg.

EKF
vehir.hu
további cikkek
Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. 2024. április 26. 18:01 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. 2024. április 26. 11:34 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 Büszkén lobog a Kertváros zászlója Büszkén lobog a Kertváros zászlója 2022-ben civil kezdeményre, az EKF támogatásával készültek el azok a városrészi zászlók, melyek a veszprémi polgárok egyes lakókörzetekhez fűződő identitását erősítik. A lobogók már több rendezvényen is megjelentek, de az egyes városrészekben is ott vannak. Kedden ünnepélyes keretek között vonták fel a Kertváros zászlóját. 2024. március 12. 21:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.