Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C

Megérkezett az MSI MAG Trident Z Mini PC

2020. november 8. 13:34
Az MSI MAG Trident Z Mini PC megérkezett Magyarországra is, és akár még VR-játékra is használhatod. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!

Új izompacsirta az MSi-től - Kicsi a bors, de erős

Ma már nem feltétlenül kell hatalmas számítógépházat kerülgetni ahhoz, hogy egy erős számítógépünk legyen, hiszen a nagynevű gyártók már mind adtak ki olyan apró, egy XBox vagy Playstation méretével vetekedő számítógépet, ami mindent tud, és simán elfér akár a TV mellett a nappaliban. Ha nem vagy híve a konzoloknak, vagy inkább otthon a kanapén ülve dolgoznál, akkor pedig a MiniPC-k jelenthetik a kitűnő alternatívát. A szóban forgó MSI Trident nagyon sok mindenre képes, így akár az Elden Ringet pörgetnéd ki, vagy csak a https://icecasino.com/hu kaszinóoldalon játszanád kedvenc nyerőgépeid, ez a kis gép mindent tud, amire szükséged lehet.

A tökéletes kényelem érdekében érdemes beszerezni hozzá egy vezetéknélüli billentyűzetet és egeret is, így nem kell kábelekkel bajlódnod! Nézzük meg részletesen a gép alapvető tulajdonságait.

Előnyök:

  • Kis méret
  • Korlátozott példányszám
  • Teljes RGB vezérlés
  • VR-kész
  • Gamepad mellékelve
  • Függőleges vagy vízszintes állvány
  • VR Link
  • 2 év garancia
  • Könnyű súly


Hátrányok:

  • Kicsit hangos lehet nagy terhelés esetén
  • Többe kerül, mint a standard kialakítású PC
  • Nagyméretű tápegység

A Trident valóban megkönnyíti a konzol helyettesítését, vagy legalábbis az első lépést a konzoljátékosok számára, hogy belépjenek a PC-s játékok világába. A 4,72 literes vázkapacitással könnyedén elfér a szűk helyeken a nappali TV alatt, és mivel olyan kicsi és könnyű, a Trident 3-at könnyedén, különösebb erőfeszítés nélkül máshová is magával viheted. Súlya kevesebb mint 6 kg.

A könnyű súlyt segíti, hogy a Trident 3 nem rendelkezik fedélzeti tápegységgel. Ehelyett egy 330 wattos külső tápegységgel érkezik. Tökéletesen alkalmas, ha LAN-rendezvényeken szeretnél részt venni, vagy akár egy esti játékra ugranál be a barátaidhoz.

Mi az a "VRLink"? Ez egy olyan tokmod, amely lehetővé teszi, hogy a HDMI portot a grafikus kártyáról a PC hátulján lévő nyílásba csatlakoztassa. Ez aztán a kényelem érdekében aktivál egy HDMI portot a PC elején. Ezt a funkciót igazán üdvözlendőnek tartom, mivel segíti a felhasználót azzal, hogy egyszerű módszert kínál egy évek óta fennálló problémára. Az MSI egy állványt is biztosít, hogy a Tridentet akár függőlegesen is elhelyezhessük, vagy csak vízszintesen, gumipadokra fektessük.

Az MSI az eddigi "legkisebb VR Ready PC-ként" elismert, és ezt az állítást meg is teheti, mivel a PC több mint elég erős ahhoz, hogy bármelyik elérhető VR-játékot könnyedén lejátssza. Az MSI olyan szoftvert is kínál, amely a rendszert '1 kattintással VR-aktiválhatóvá' teszi. Emellett optimalizálja az élményt azáltal, hogy leállítja az esetlegesen futó felesleges programokat és háttérfeladatokat.

Az MSI Trident 3 Arcticért körülbelül 1699 fontot kell fizetni. Az MSI vár némi készletre, hogy az Egyesült Királyságban listázzák, így amint megkapjuk őket, linkeket fogunk hozzáadni.

Bár ez elég drágának tűnhet, azt tanácsoljuk, hogy nézze meg az interneten, és nézze meg, hogyan hasonlítja össze más előre elkészített PC-kkel. Éppen ezt tettük a PC Part Picker-en, és mindent figyelembe véve a saját alkatrészünk ára nagyjából 100 £ körül volt olcsóbb.

Az MSI 2 év visszatérési garanciát kínál, és ez a konkrét alváz sehol máshol nem kapható. Érdemes kiemelni, hogy az MSI egy RGB LED szalagot is tartalmaz, amely akár 16,8 millió különböző színkombinációt is biztosít a hangulatunknak megfelelően.

Erős verseny a piacon

A számítástechnikában még mindig nagyon erős verseny van, ami azt eredményezi, hogy nem fogsz tudni egyből döntést hozni, ha új gépet vásárolnál. A Mini számítógépek is felívelő ágban vannak, így biztosra veheted, hogy rá kell majd szánnod némi időt a kutatásra. Az MSI már nagyon régóta a piacon van, így azért megbízhatsz abban, hogy a pénzedért valódi minőséget kapsz. De persze ott van számos más olyan gyártó is, akik beszálltak már az anti-konzol számítógépek világába. Ez érthető is, hiszen a konzolokkal naponta 10 és 100 milliók játszanak, és ha jó alternatívát tudnak kínálni nekik, akkor a “torta” egy jelentős szeletét tudhatják magukénak.

Záró gondolatok

Ha ismernék valakit, aki a VR iránt érdeklődő konzoljátékról a PC-s játékra váltana, akkor az MSI Trident 3 Arcticot ajánlanám. Ez a fehér Limited Edition még vonzóbbá teszi a Trident 3 Arcticot - bár a fekete változat talán jobban elfér egy televízió mellett. A 4K-s játék lehetséges, ha néhány képminőségi beállítást csökkentünk, de ez inkább a drágább, melegebben futó GTX 1080 ti grafikus kártyák területe.


Az MSI Trident 3 i7-7700-zal és GTX 1070-zel érkezik, ami egy erős kombináció, amely a legújabb játékmotorok bármelyikével megbirkózik 1080p vagy 1440p felbontásban.

Szupergyors elsődleges tárolót kapunk, és a RAM-ot is 32 GB 2400mhz-es DDR4-re bővíthetjük. Emellett a VRLink egy olyan funkció, amivel nem gyakran találkozol, de egyre többször jelenik meg, hogy a VR egyszerűbbé és kevesebb gonddal járjon a felhasználó számára. Az I/O panel teljesen felszerelt - 8 USB porttal felszerelve az összes eszköz számára. Ha tehát konzol helyett PC-t vennél, de nem akarsz külön asztalhoz ülni vele, az MSI “kicsi a bors, de erős” felkiáltással készített gépei kiváló alternatívát jelentenek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.