Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Az önkormányzat segítő kezet nyújtana a postabezárások elkerüléséért

2022. november 9. 14:03
A Magyar Posta energiatakarékossági intézkedései révén november 12-től négy veszprémi postahivatal szünetelteti a működését – az intézkedés nem jár elbocsátásokkal. Az önkormányzat közbelépne, hogy nyitva maradhassanak a hivatalok.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Posta takarékossági okokra hivatkozva több száz hivatalát zárja be november közepétől – köztük négyet Veszprémben. A posta tájékoztatása szerint az átszervezés átmeneti, elbocsátással nem jár és a kézbesítéseket nem befolyásolja.

Hartmann Ferenc, az MSZP-LMP-Párbeszéd önkormányzati frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a kormány döntése révén több olyan városrész is posta nélkül marad, amelyekben több mint tízezer ember él. A frakcióvezető arra kérte a városvezetést, hogy kezdeményezzenek tárgyalásokat az illetékesekkel arról, milyen önkormányzati hozzájárulás mellett lehetne mégis nyitva tartani az Ady Endre valamint a Victor Hugo utcai és a Dózsa György téri postahivatalokat. 

Porga Gyula polgármester is ezt szeretné elérni. Közösségi oldalán kedden tett közzé egy posztot, amelyben beszámol arról: tárgyalásokat kezdeményez a kérdés rendezésére. Azt írta: 

Nagyon bízom benne, hogy a Magyar Posta mérlegeli felajánlásunkat: az önkormányzat segítő jobbot nyújtana annak érdekében, hogy a Veszprémben tervezett postafiókok bezárását megakadályozza. Fontosnak tartom, hogy a veszprémiek érdekei ne sérüljenek és a helyi szolgáltatások se szenvedjenek csorbát. Nehéz időket élünk, azonban a pluszterhek sem tántorítanak el attól, hogy a bezárni kívánt négy postafiókot valahogy megmentsük. Levélben fordultam Fónagy János államtitkár úrhoz, hogy közösen találjunk megoldást a problémára!

Hartmann hozzátette: üdvözli a polgármester lépését, és reményét fejezte ki, hogy a tárgyalások gyorsan zajlanak és még ezen a héten megnyugtatóan rendeződik a kérdés. Ha nem, hétfőtől néggyel kevesebb postahivatal működik városunkban. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Együtt gondolkodik a kormány az önkormányzatokkal az energiaellátásról Együtt gondolkodik a kormány az önkormányzatokkal az energiaellátásról Önkormányzatoknak rendezett energetikai fórumot az Energiaügyi Minisztérium az MVM csoporttal együttműködve, hogy közösen gondolkodjanak a településeket is érintő energia kérdésekről. Az országos sorozat herendi állomásán a vármegyei polgármesterek is elmondhatták észrevételeiket. 2024. március 8. 11:54 Gulyás Gergely: árplafon lesz az áramra egyes szektorokban júliustól Gulyás Gergely: árplafon lesz az áramra egyes szektorokban júliustól Árplafont vezet be a kormány az áramra három szektorban - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Budapesten. 2023. június 19. 11:21 Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás karácsonykor Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás karácsonykor Az átlagosnál alacsonyabb volt a magyarországi villamosenergia-fogyasztás a karácsonyi időszakban, december legalacsonyabb napi csúcsterhelését karácsony első napján regisztrálta a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. tavaly, ahogy tavalyelőtt is. 2023. január 11. 15:07 Nem sikerült megmenteni a kis postákat közgyűlés Nem sikerült megmenteni a kis postákat A Magyar Posta energiatakarékosságra hivatkozva számos postahivatalt – köztük négy veszprémit – zárt be november közepén. A polgármester tárgyalt ezek megmentéséről, de a költségeket végül az önkormányzat sem tudja vállalni. 2022. december 16. 12:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.