2022. november 28.
//
Stefánia névnap

Az önkormányzat segítő kezet nyújtana a postabezárások elkerüléséért

A Magyar Posta energiatakarékossági intézkedései révén november 12-től négy veszprémi postahivatal szünetelteti a működését – az intézkedés nem jár elbocsátásokkal. Az önkormányzat közbelépne, hogy nyitva maradhassanak a hivatalok.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Posta takarékossági okokra hivatkozva több száz hivatalát zárja be november közepétől – köztük négyet Veszprémben. A posta tájékoztatása szerint az átszervezés átmeneti, elbocsátással nem jár és a kézbesítéseket nem befolyásolja.

Hartmann Ferenc, az MSZP-LMP-Párbeszéd önkormányzati frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a kormány döntése révén több olyan városrész is posta nélkül marad, amelyekben több mint tízezer ember él. A frakcióvezető arra kérte a városvezetést, hogy kezdeményezzenek tárgyalásokat az illetékesekkel arról, milyen önkormányzati hozzájárulás mellett lehetne mégis nyitva tartani az Ady Endre valamint a Victor Hugo utcai és a Dózsa György téri postahivatalokat. 

Porga Gyula polgármester is ezt szeretné elérni. Közösségi oldalán kedden tett közzé egy posztot, amelyben beszámol arról: tárgyalásokat kezdeményez a kérdés rendezésére. Azt írta: 

Nagyon bízom benne, hogy a Magyar Posta mérlegeli felajánlásunkat: az önkormányzat segítő jobbot nyújtana annak érdekében, hogy a Veszprémben tervezett postafiókok bezárását megakadályozza. Fontosnak tartom, hogy a veszprémiek érdekei ne sérüljenek és a helyi szolgáltatások se szenvedjenek csorbát. Nehéz időket élünk, azonban a pluszterhek sem tántorítanak el attól, hogy a bezárni kívánt négy postafiókot valahogy megmentsük. Levélben fordultam Fónagy János államtitkár úrhoz, hogy közösen találjunk megoldást a problémára!

Hartmann hozzátette: üdvözli a polgármester lépését, és reményét fejezte ki, hogy a tárgyalások gyorsan zajlanak és még ezen a héten megnyugtatóan rendeződik a kérdés. Ha nem, hétfőtől néggyel kevesebb postahivatal működik városunkban. 

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

Felmérte az elért megtakarításokat az Energetikai Tanács
Felmérte az elért megtakarításokat az Energetikai Tanács
Már most látszanak az első eredményei annak, hogy a város visszafogta az energiafelhasználását – derült ki az Energetikai Tanács beszámolójából a novemberi közgyűlésen csütörtökön.
Önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre a kormány
Önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre a kormány
Önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn.
KORMÁNYINFO: Bővül az árstop, befagyasztják a rendszerhasználati díjakat
KORMÁNYINFO: Bővül az árstop, befagyasztják a rendszerhasználati díjakat
A kormány úgy döntött, extraprofitadót vet ki a kiegyenlítő szolgáltatást nyújtó erőművekre. Emellett a friss tojásra és az étkezési burgonyára is kiterjeszti az árstopot az év végéig - jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón, Budapesten.
Porga Gyula: rögös út vezetett 2023-ig - VIDEÓ
Porga Gyula: rögös út vezetett 2023-ig - VIDEÓ
Energiaválság és a kultúra ünnepe. Ez a két téma az, ami uralja jelenleg a veszprémi közéletet, ráadásul amíg az egyikben számos kihívással kell szembenézni, addig a másik oldalról Veszprém egy teljes évig tartó ünnepségre készült, mint Európa kulturális fővárosa. Videós interjúnkban ezekről a témákról is beszélgettünk Porga Gyulával, Veszprém polgármesterével.
Döntött az önkormányzat, ezeket a korlátozásokat vezetik be a fűtési időszakra
Döntött az önkormányzat, ezeket a korlátozásokat vezetik be a fűtési időszakra
Bezárnak több kulturális intézményt, csökkentik a hőmérsékletet a sportlétesítményekben, lekapcsolják a díszkivilágítást.