Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Törvényszék

2022. november 10. 19:48
Péntek délelőtt a felek ünnepélyes keretek között írták alá az együttműködési megállapodást a Pannon Egyetem könyvtárában.

A rendezvényen részt vett Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Az intézmény az elmúlt években célként fogalmazta meg, hogy a körforgásos gazdaság területén Magyarország – és később Közép- és Kelet Európa – meghatározó felsőoktatási intézménye legyen.

Gelencsér András, az egyetem rektora beszédében úgy fogalmazott: mindig nagy megtiszteltetés együttműködési megállapodást aláírni, ezen kapcsolatok mögött pedig kidolgozott tartalom van. Az intézmény küldetése, hogy a fenntarthatósághoz kötődő, több tudományterületet felölelő, nemzetközileg jegyzett képzési és kutatás-fejlesztési tevékenységei által aktív részese legyen az élhető jövő formálásának.

Fotó: Pannon EgyetemFotó: Pannon Egyetem

Dr. Némethné dr. Szent-Gály Edit, a Veszprémi Törvényszék elnöke kifejtette, az egyetemmel való együttműködés egy évtizedre nyúlik vissza, most viszont más jellegű kötődés formálódik. Mint elmondta, a környezettudatos magatartást a Pannon Egyetem nem csupán elméleti, de gyakorlati szinten is képviseli. A Törvényszék a fenntartható fejlődés elveinek hatékony érvényre juttatása érdekében célszerűnek tartja az együttműködést.

Csillag Zsolt kancellár arról beszélt, hogy miért lett ma fokozottan jelentős kérdés a fenntarthatóság? Szerinte ennek fontosságát már aligha kell hangsúlyozni, hiszen mindenkinek nyilvánvaló, hogy az erőforrások végesek. Csillag szerint a tudomány annyit ér, amennyire hasznosulni tud társadalmi és gazdasági szinten. Ebben jár élen az egyetem.

Szabó Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.