Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Időtálló és hatékony tetőfedő anyagok

2022. november 11. 10:43

Ahhoz, hogy építkezés vagy átalakítás előtt a legmegfelelőbb és legtartósabb megoldást válasszuk, fontos tájékozódni a tetőfedő anyagok sokféle típusáról. Cikkünkben bemutatjuk a legnépszerűbb anyagokat és a legfontosabb tudnivalókat.

Bitumenes zsindely

A bitumenes zsindely ideális alternatívaként szolgálhat olyan esetben, ha a tetőszerkezet valami miatt nem képes nagy súlyt elbírni, a cél pedig hasznos és könnyű anyag vásárlásra. Kiválóan hajlítható és igencsak rugalmas, így gyakorlatilag bármilyen felületre könnyen telepíthető.

Bár a zsindelyhez használt alátétlemez és fogadószerkezet magasabbá emeli a költségeket, mint más lehetőségek esetében, tetőfedésként való alkalmazása mégis lényegesen költséghatékonyabb, mert gyorsabban és kevesebb anyagveszteséggel építhető a tető.

Szerezz be kiváló minőségű és tartós tetőfedő anyagokat a Káplár fatelep honlapjáról!

Ez egy különösen tartós anyag, amely nemcsak teljesen blokkolja a nedvesség bejutását, hanem UV-álló is. Még ha nincs is előzetes szakmai tapasztalatunk, akkor is megépíthetjük az új tetőt, mert nagyon egyszerű a felszerelése. 

A projekt befejezéséhez a zsindelyalátéten kívül zsindelyszegekre is szükség lesz, amelyeket szintén érdemes egyszerre beszerezni az alapanyaggal.

A tetőcserépben rejlő lehetőségek

A tetőcserép különösen kedvelt opció, mert nemcsak tartós, hanem vonzó is. Szín és stílus alapján többféle típus közül választhatunk, hogy beton- vagy kerámiacsempét szeretnénk. A kerámiacsempe előnye, hogy könnyebb, teljes mértékben természetes anyagokból készült, és nagyszerű páraáteresztő képességgel és szellőzéssel bír.

A betoncserép magasabb strapabírással rendelkezik viharban, de nehezebb, ami további terhelést jelent a tetőszerkezetre. A kerámiacserepeknél jóval alacsonyabb nedvszívó képessége miatt a fagykár is ritkább. Ha a Bramac, Creaton, Renova, Terran vagy Tondach márkák valamelyikét választod, maximálisan elégedett leszel az eredménnyel.

Tetőfóliával történő szigetelés

Ha tetőről van szó, akkor különösen fontos a megfelelő tetőfólia vásárlása a nedvesség elleni védelem és a hatékony szigetelés miatt. A tetőfóliáknak ideális esetben háromrétegűnek kell lenniük, ami csapadékmentessé teszi őket, és átengedi a belső hő által termelt párát.

Mindazonáltal a fóliának rendelkeznie kell egy membránként ismert közbülső réteggel ahhoz, hogy ezeket a funkciókat elláthassa. A termék melletti "W" betűt, amely azt jelzi, hogy a fólia mennyire minősül vízállónak, a döntés meghozatalakor érdemes ellenőrizni. A W1 minősítés a legjobb érték; tehát az szám növekedésével a minőség is romlik.

Látogass el a Káplár fatelep weboldalára, ahol széles kínálatú, kiváló minőségű tetőfedő anyagokat, fenyő fűrészárut, és rengeteg más nagyszerű terméket szerezhetsz be!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.