Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Éjszakai fénnyel a szörnyek ellen

2022. november 11. 10:46

A gyermekszoba berendezése örömteli, de mégis nehéz feladat. Egyrészt oda kell figyelnünk arra, hogy minden szükséges dolgot beszerezzünk, másrészt pedig figyelnünk kell a színekre, formákra, mintákra és a szoba összhatására. Már a baba szobájának berendezésekor is olyan dilemmákba ütközünk, hogy például vásároljunk-e speciális bababútort, vagy inkább olyan szekrényekbe ruházzunk be, amelyeknek a későbbiekben is hasznát veszi?

Egy biztos, a babaszobába mindenképpen kerüljön be éjjeli fény, ami nagy segítségünkre lesz nemcsak a kicsi mellett, hanem akkor is, amikor már bölcsis, ovis vagy kisiskolás lesz gyermekünk.

Az éjjeli fény haszna a baba mellett

A kisbaba időnként éjjel is felébred. Legtöbbször ezek az ébredések nem igényelnek különösebb teendőt, a baba magától is visszaalszik. Az Eking mesehősös éjszakai fényeinek segítségével azonban amikor felébred, akkor nem sötétben lesz, hanem egy halvány fény megvilágítja a szobáját. Így láthatja a kiságy fölé akasztott játékokat, és ezzel el tudja magát foglalni, valamint a visszaalvás is könnyebben megy neki, mintha az ijesztő sötétben kellene lennie.

Ha pedig éppen etetési idő következik, vagy például a fogzás fájdalma, hasfájás miatt meg kell nyugtatnunk a gyermeket, akkor könnyedén oda tudunk menni az ágyához, nem szükséges lámpát kapcsolni. Ezáltal a baba nem fog túlzottan felébredni, felélénkülni, hanem etetés vagy a megnyugtatás után vissza tud aludni, és mi is visszamehetünk az ágyunkba.

A kisgyermekek fantáziavilága

A kisgyermekek nagyon élénk fantáziával rendelkeznek, és gyakran nem is tudják megkülönböztetni, hogy mi a valóság, és mi pedig a fantáziájuk szüleménye. Egy napközben látott mesefilm, egy este felolvasptt mese, egy oviban hallott történet mind-mind foglalkoztathatja őt, és lefekvés után is itt foroghatnak a gondolatai. Ha azonban lefekvéskor nem sötétben hagyod őt, hanem valamilyen szuper mesefigurás éjjeli fényt hagysz égve, akkor nem kell félnie a szörnyektől.

Az éjszakai lámpák típusai

Nagyon jó szolgálatot tesz a konnektorba dugható éjjeli fény, hiszen lefekvéskor csak be kell dugni egy megfelelő helyen lévő konnektorba, és a mesefigura egész éjjel világítani fog. Még hasznosabb az elemmel működő éjszakai fény, hiszen tetszőleges helyre tehető, és könnyedén áthelyezhető. 

Szuper választás a kivetítős lámpa, hiszen csodálatos látni a plafonra kivetített mesefigurákat. A zseblámpa is jó szolgálatot tesz, különösen abban az esetben, ha be kellene nézni az ágy alá, ahol, mint tudjuk, a szörnyek laknak. Csakhogy nem nálatok! Ugyanis a lámpával bevilágítva minden szörny elűzhető a szobából!

Kamaszok éjjeli fénye

Még kamaszkorban is érdemes egy gyenge éjjeli fényt beiktatni a szobába, hiszen ha éjjel mosdóba megy gyermekünk, akkor könnyebben tájékozódik, és nem kell felkapcsolnia a villanyt.

Az éjjeli fény minden életkorban szükséges, más és más okból, válassz tehát már kisbabád mellé is egy megfelelő fényforrást, és időnként cseréld le olyanra, amilyenre gyermeked vágyik!
 

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.