Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mauritius minden álmod?

2022. november 11. 10:58

Ha te magad is vagy úgy néha vele, hogy szívesen elmenekülnél a világ elől, ha szívesen kezdenél új életet távol a megszokott környezetedtől, akkor tudd, hogy nem vagy egyedül.

Mindenkiben felmerül időnként a vágy, hogy egy távoli szigeten, például Mauritiuson kezdjen új életet, de csak kevesen merik megtenni a szükséges lépéseket. Ha te most elolvasod ezt a cikket, már egy lépéssel a többiek előtt jársz.

Hogyan kezdj neki?

Persze álmodozni könnyű, a megvalósítás azonban már jóval nehézkesebb, ámde nem lehetetlen, főleg, ha elolvasod a Mauritius.hu letelepedést segítő tanácsait.

Mivel teljesen más kultúrába csöppensz, teljesen új szabályrendszerekkel kell megbarátkoznod és együtt élned, ezért bizony jócskán időigényes lesz, hogy beleszokj és magabiztosan mozogj a választott “hazádban”.

Ezért aztán, bár ingatlanhoz jutni egyáltalán nem olyan bonyolult, mint azt elsőre hinnéd, mégis előbb tanácsos egy kicsit megismerkedni a tereppel, megvetni a lábad, és megnézni, tudsz-e azonosulni az ottani életstílussal és kultúrával.

Mivel elég csekély az esély arra, hogy ne találd meg a számításodat, ezért érdemes felkészülni ingatlanvásárlásból is. 

Most talán azt hiszed, hogy teljesen elképzelhetetlen, hogy ezen a mesés szigeten ingatlantulajdonos váljék belőled, de ez közel sem lehetetlen!

A saját ingatlan csak egy távoli vágyálom?

Bár maga a sziget távoli, azért mégsem kell lemondani arról, hogyha odaköltözöl, akkor saját ingatlanra tehess szert.

Mutatjuk is, hogyan segít Mauritius Gazdaságfejlesztési tanácsa, amely számos programot jóváhagyott, amelynek segítségével akár már országok állampolgárai is jutányos áron juthatnak hozzá saját lakóingatlanhoz.

Tekintsd meg az öt programot, és utána már tudsz is dönteni, hogy valamelyik esetleg a profilodba vág-e.

Az Integrált Üdülőhelyi Program keretén belül olyan ingatlanokhoz jutsz hozzá, amelyek egy-egy üdülőtelep részét képezik, vagyis telis-tele vannak wellnessélményt és kikapcsolódást biztosító lehetőséggel.

Az Ingatlanfejlesztési Program során luxusingatlanok kiépítésére teremt a sziget vezetése lehetőséget, míg az Intelligens Város program célja az olyan vegyes települések létrehozása, ahol a munka és a szórakozás is megfér egymás mellett.

Sőt, még arra is van külön program, hogy a földszint felett legalább két szinttel feljebb lévő lakások elérhetővé váljanak a nem mauritiusi állampolgárok részére. Ezzel igyekeznek például élhető mértéken tartani a terek fel- és kihasználását. Természetesen további információkat és videós anyagot is találsz erről a Mauritius.hu oldalán.

Csomagolsz is?

Ugye te sem hitted volna, hogy egy idegen ország ennyire segíti majd azt, hogy le tudj telepedni és meg tudd vetni a lábadat ezen a pazar helyen?

Nincs más hátra, minthogy tervezz minél alaposabban, és vágj neki mihamarabb, a többit pedig bízd Mauritiusra!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.