Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Odavagy a gyerekekért, és szívesen dolgoznál velük?

2022. november 11. 11:02

A munkánk nagyban meghatározza azt, hogy hogyan érezzük magunkat, mennyire vagyunk boldogok és elégedettek. Ha ugyanis olyan foglalkozást kényszerülünk végezni, ami nem tesz minket boldoggá, akkor az bizony az összes napunkat megmérgezi.

Tedd a kezedet a szívedre! Te mennyire vagy elégedett a jelenlegi szakmáddal? Gondolkodtál már azon, hogy váltani kellene? Hogy végre azt csinálni, amit igazán szeretsz? 

Imádod a gyerekeket?

Sajnos kamaszként nem mindig hozunk jó pályaválasztási döntéseket. Biztosan téged is sok mindenki befolyásolt, és ráadásul még kellő önismeret és munkatapasztalat sem volt a birtokodban. Most már ezekkel felvértezve dönthetsz a Stabil Tudás dajkaképzése mellett!

Feltéve persze akkor, ha szeretsz gyerekekkel foglalkozni! Tinédzserként kevés emberben éled fel az anyai ösztön, de sok édesanya a saját csemetéje születése után tapasztalja meg, hogy mennyire jó is a gyermekekkel foglalkozni. 

Ilyenkor aztán gyakran előfordul, hogy a kicsivel otthon töltött idő alatt átképzik magukat, hogy amikor a munka világába visszatérnek, akkor már olyan területen helyezkedjenek el, ami igazán nekik való. Ismerős a helyzet, ugye?

Tanfolyam gyerek mellett? Hogyan?

Igen, halljuk a kérdést, és őszintén, akinek van gyereke, az tökéletesen tisztában van azzal, hogy egy csecsemő, sőt még inkább egy totyogó mellett alakul csak igazán át az élet. Ugye veled is megesik, hogy olykor a legalapvetőbb szükségleteidre is alig bírsz időt szakítani? Vagy amikor leülnél este pár oldalt olvasni, két mondat után elbóbiskolsz? 

Szerencsére ma már vannak újhullámos tanfolyamok, amelyekben sem a hely, sem az idő nem jelent akadályt. 

Ha nem kell kimozdulni otthonról, ha bármikor vissza tudod nézni az órákat, akkor máris rengeteg akadály elhárult, ami más esetben a szervezés miatt akár el is lehetetlenítette volna a tanfolyamon való részvételed.

Persze gyerek nélkül is lehet dajkának jelentkezni, de akkor is jól jön ez a fajta szabadság, hiszen bárhol is élsz az országban vagy akár az országhatáron túl, tudsz csatlakozni, sőt nem is kell még az aktuális munkádat sem átszervezni. Ennél simábban már aligha mehetne egy új szakma elsajátítása, nem?

Minden napra sok kacaj!

Ha most még nem is látod az alagút végét, és sok a kétely benned a jövődet illetően, akkor jó ha tudod, hogy három hónap múlva már egy seregnyi gyerek kiabálhatja a füledbe, hogy kinek mi a neve, hány éves, hol lakik,ki a kedvenc mesehőse és melyik főzeléket utálja.

Aztán a nap végén, amikor majd betárazol a hálás kis ölelésükből, akkor majd utólag megveregeted a vállad, hogy ez bizony jó döntésnek bizonyult! 

Sőt, ha nagyon belelendülsz, akkor hosszabb távon akár az óvónői képzést is megcélozhatod, de persze a sikerhez vezető út sok kis apró lépésből áll. A titok az, hogy el is kell kezdeni megtenni azokat a lépéseket. Nem holnap, vagy jövő héten, hanem még ma!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.