2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Veszprém lett a legbringásabb megye

2022. november 14. 14:40
Véget ért a másfél hónapos küzdelem, ami a 19 megye kerékpárosai között zajlott, végül pedig Veszprém megye bringásai teljesítettek a legjobban. A helyi amatőr sportolók teljesítményének köszönhetően hamarosan egy új fedett kerékpártárolóval gazdagodik Veszprém.

Szeptember 16-án indítottta el a We Love Cycling Magyarország a Megyék Versenyét, amelyre bárki nevezhetett, hogy teljesítményével hozzájáruljon a tágabb lakóhelye kerékpáros infrastruktúrájának fejlesztéséhez. A résztvevők várakozáson felüli aktivitást tanusítottak: majdnem 3000 rövidebb-hosszabb útvonalat töltöttek fel, ez közel százezer megtett kilométert jelent.

A kampány célja az volt arra biztatni a kerékpáros közösséget, hogy a nyári idő elmúltával se adják fel hobbijukat. Az eredményekből látszik, a szervezőknek rengeteg olyan embert sikerült motiválniuk, akik nem ultrakerékpárosok, nem képezi mindennapi életük részét a biciklizés, de még rosszabb időben is felültek a nyeregbe.

Az eredmények összesítése után a fődíjként meghirdetett fedett kerékpártárolót Veszprém megye nyerte, a maga 14.331 kilométerével. A tároló végleges helyéről a szervezők az önkormányzattal való egyeztetést követően döntenek. A dobogósok közt ott van még Baranya megye 13.169 kilométerrel, és Csongrád-Csaba megye is 9564 kilométerrel.

forrás: We Love Cyclingforrás: We Love Cycling

Fontos, hogy a szervezők nem azt a megyét akarták jutalmazni, ahol a legtöbb bringás él, hanem esélyt adtak a kevésbé népesebb országrészeknek is, így arányosították a letekert kilométereket a 2022. januári hivatalos lélekszámmal. Ezért fordulhatott elő néhány esetben, hogy bár több kilométert tekert egy megye, mégis hátrébb csúszott a végeredményben.

Érdemes megemlíteni azt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kerékpárost, aki egymaga majdnem 3000 kilométert tekert. Ez több mint a teljes táv fele, és így segítette a megyéjét az összesített lista 11. helyére.

vehir.hu

További cikkek

Hurrá bringázunk! – hiánypótló rendezvény a gyermekeknek
Hurrá bringázunk! – hiánypótló rendezvény a gyermekeknek
Rendhagyó eseménysorozathoz nyújt támogatást az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program. Június 3-án és 4-én első alkalommal rendezik meg Balatonfüreden a kétnapos családi biciklis hétvégét, ahol különböző nehézségű pályákon vetélkedhetnek három- vagy négyfős általános iskolai csapatok.
Két keréken alkotnának maradandót
Két keréken alkotnának maradandót
Igazán impozáns környezetben, a frissen átadott ActiCity szabadtéri színpadánál mutatkozott be hétfőn a Veszprémi Egyetemi Sport Club legújabb szakosztálya.
Szerdán bringás reggelivel várják a kétkeréken érkezőket
Szerdán bringás reggelivel várják a kétkeréken érkezőket
Méghozzá a pár napja megnyílt ActiCity belső udvarán, ahol a Magyar Kerékpárosklub veszprémi szervezete partnereivel közösen várja azokat, akik úgy döntenek, a hét közepén biciklivel mennek munkába, de előtte még jól esne nekik egy frissítő reggeli.
Új biciklis központ nyílt Kapolcson
Új biciklis központ nyílt Kapolcson
A MűvészVölgy Kúria, a BalatonBike365 és a Balaton Bike Tour együttműködésében új biciklis központ nyílt a Balaton-felvidéki településen. Az átadó fényét tovább emelte a Tour de Hongrie is, aminek a mezőnye éppen a csütörtöki eseménykor haladt át Kapolcson.
Már nem kell sokat várni, hogy megjelenjenek az új közbringák Veszprémben
Már nem kell sokat várni, hogy megjelenjenek az új közbringák Veszprémben
Hamarosan újabb alternatívája lesz a veszprémieknek a városi közlekedésben azáltal, hogy élesedik a V-Bike elektromos közbringa rendszer. A 10 töltőpont már látszik elszórtan a városban, a 100 darab kerékpár pedig már itt van Veszprémben.